:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans bij de Buren

In 2019 startte een serie van elf tentoonstellingen bij onze ‘buren’ in Rotterdam en Schiedam. ‘Boijmans bij de Buren’ is een grootse samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen en acht buurmusea en instellingen in Rotterdam.

Dankzij deze samenwerking kunnen in totaal zo’n vijfhonderd topstukken uit de museumcollectie tijdens de grootschalige renovatie en vernieuwing van het museum buiten de eigen museummuren in een ander licht worden getoond.

In deze grootse samenwerking tussen acht buurinstellingen vinden 500 topstukken uit de collectie een plek in elf bijzondere tentoonstellingen. Bij de gastlocaties ontstaan nieuwe dwarsverbanden en ontmoetingen tussen de collectie van Boijmans en die van de buur. Zo laat het Maritiem Museum vanaf begin 2021 een selectie zeegezichten zien en zijn topstukken van onder andere Jan van Eyck en Jean-Michel Basquiat te zien in het Wereldmuseum. Je hoeft de collectie dus niet te missen tijdens de renovatie. Boijmans bij de Buren wordt mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad.

Nu te zien

'Mensbeelden - Kracht & Kwetsbaarheid’ in het Erasmus MC. Foto: Aad Hoogendoorn
'Mensbeelden - Kracht & Kwetsbaarheid’ in het Erasmus MC. Foto: Aad Hoogendoorn
'Maritieme Meesterwerken' in het Maritiem Museum. Foto: Marco de Swart
'Maritieme Meesterwerken' in het Maritiem Museum. Foto: Marco de Swart
Avercamp na de restauratie in 'Maritieme Meesterwerken' in het Maritiem Museum. Foto: Aad Hoogendoorn
Avercamp na de restauratie in 'Maritieme Meesterwerken' in het Maritiem Museum. Foto: Aad Hoogendoorn

Nieuw: Maritieme Meesterwerken - Maritiem Museum

Sublieme zeegezichten van de 16e tot de 21e eeuw vinden hun thuishaven in het Maritiem Museum tijdens Boijmans bij de Buren. In een mix en match van schilderijen met onder meer de scheepsmodellen uit de collectie van het Maritiem Museum ontstaat een tentoonstelling waarin de kunstgeschiedenis en de maritieme geschiedenis samenvloeien. Woeste wateren, zeevaartgeschut, maar ook rivier- en havengezichten of schepen in het ijs vinden hun plaats in de tentoonstelling. Beroemde zeeschilders als Willem van de Velde de Oude in de Gouden Eeuw tot 19e-eeuwse meesters als Claude Monet en hedendaags werk van Bas Jan Ader passeren de revue.

Lees meer

Mensbeelden - Kracht & Kwetsbaarheid – Erasmus MC

Tot en met 19 mei 2022

De tentoonstelling ‘Mensbeelden - Kracht & Kwetsbaarheid’ in het Erasmus MC is de zesde in de reeks van elf tentoonstellingen in het kader van ‘Boijmans bij de Buren’. Sculpturen van Rodin, Van Pallandt, Mascherini en Maillol sieren de overdekte tuin van het ziekenhuis, in het hart van de stad. De metershoge gietijzeren reus ‘Grosse Geister (Figur Nr. 8)’ van kunstenaar Thomas Schütte heet mensen een warm welkom bij de RG 101H ingang (vlakbij het atrium). In het Erasmus MC, waar het menselijk lichaam hoofdzaak is, wordt met deze tentoonstelling de kracht en kwetsbaarheid van het lichaam gevierd.

 

Lees meer

Bekende Boijmans activiteiten bij de Buren

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert sinds jaar en dag activiteiten voor jong en oud. Ook tijdens de renovatie hoef je deze activiteiten niet te missen. ‘Pak een stoeltje met’, ‘Mindful in Boijmans’, ‘Onvergetelijk Boijmans’, ‘Ongehoord Boijmans’ en ‘Ongezien Boijmans’ vinden een plek bij de buurlocaties. Bekijk hier het actuele programma.

Bekijk hier de activiteiten
Bekende Boijmans activiteiten bij de Buren
Geweest

Geweest

Picasso op Papier - Kunsthal Rotterdam

Branding Rotterdam – Chabot Museum

De duizelingwekkende verbeelding van Piranesi – Kunsthal Rotterdam

Meesterlijk! – Kunsthal Rotterdam

Rothko & ik – Stedelijk Museum Schiedam

Ateliergeheimen van Rotterdam - Museum Rotterdam

Kunst stelt alles voor - Chabot Museum

Samensmeden – Meesters in Zilver – Belasting & Douane Museum

Remix Rotterdam. Boijmans X Wereldmuseum

Boijmans in Transit

Museum Boijmans Van Beuningen gaat vernieuwen. Sinds 2019 is het museum een noodzakelijke en grootschalige renovatie in gegaan. Dit zal naar verwachting zeven jaar in beslag nemen. In die Transit-periode trekt het museum de stad Rotterdam en de wereld in om de internationale topcollectie zichtbaar te houden voor het publiek. Acht buurlocaties in de stad hebben sinds vorig jaar een unieke samenwerking onder de noemer ‘Boijmans bij de Buren’. In elf verrassende tentoonstellingen zijn ruim 500 kunstwerken uit de collectie te zien. Boijmans opereert daarnaast in het buitenland met reizende tentoonstellingen. Sinds het schooljaar 2019 maakt het museum Rotterdamse scholieren bekend met échte collectiestukken met ‘Boijmans in de Klas’. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, terwijl in Depot Boijmans Van Beuningen 154.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Met dank aan