Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Beeldmateriaal aanvragen

Van elk werk uit de collectie kan beeldmateriaal worden aangevraagd.

Je kunt dit doen via het bestelformulier. Toestemming vragen voor reproductie gaat eveneens via dit formulier. Indien (nieuwe) opnames moeten worden gemaakt, liggen de kosten voor beeldmateriaal hoger en is de levertijd langer. Zie ook de prijslijst

Let op: in verband met de ophanden zijnde renovatie van het museum, wordt de collectie verhuisd. Dit betekent dat collectiestukken waar nog geen professionele opname van is, komende periode niet altijd meer besteld kunnen worden. Van objecten die zich in het Prentenkabinet bevinden kunnen voorlopig geen nieuwe opnamen gemaakt worden. 

Reguliere aanvraag 
De aanvraag wordt na ontvangst van het bestelformulier in behandeling genomen. Na ontvangst van betaling wordt het beeldmateriaal zo snel mogelijk verzonden. Voor aanwezig beeldmateriaal geldt een levertijd van circa vier weken na ontvangst van de betaling. 

Spoedaanvraag 
In geval van een spoedaanvraag geldt voor aanwezig beeldmateriaal een levertijd van één week na ontvangst van de betaling. Voor nieuwe opnames geldt bij een spoedaanvraag een levertijd van twee weken na ontvangst van de betaling. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden. 

Leveringsvoorwaarden
Voor het bestellen en gebruiken van de afbeeldingen van Museum Boijmans Van Beuningen gelden leveringsvoorwaarden

Copyright en beeldrecht

Niet al het beeldmateriaal is vrij van auteursrechten. De gebruiker dient zelf contact op te nemen met Pictoright of de betreffende belanghebbende om het gebruiksrecht te regelen. 

Persmateriaal

Voor afbeeldingen voor persdoeleinden kunt u zich wenden tot de afdeling Marketing & Communicatie via pressoffice@boijmans.nl

Contact

Meer informatie nodig over beeldaanvragen?
Neem contact met ons op. 

Beeldmateriaal aanvragen
Beeldmateriaal aanvragen Documentatiecentrum
+31 (0)10 44.19.457 images@boijmans.nl