Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Prentenkabinet

Het Prentenkabinet van Museum Boijmans Van Beuningen bezit een wereldberoemde collectie van 15.000 tekeningen en 65.000 prenten. De werken zijn heel lichtgevoelig, zodat ze alleen in wisselende presentaties zijn te zien. Maar je kunt ook zelf prenten of tekeningen opvragen door een afspraak te maken.

Tot de collectie behoren tekeningen van Duitse, Nederlandse, Franse en Italiaanse meesters. Ze wordt gerekend tot de wereldtop, met kunstwerken van Michelangelo, Da Vinci, Rubens, Dürer en Rembrandt tot Degas, Cézanne en eigentijdse kunstenaars als Yayoi Kusama.

Werken aanvragen

Het kan zijn dat je een werk wilt zien dat niet wordt tentoongesteld, of dat geen deel uitmaakt van de digitale presentatie. Het is dan mogelijk om dat werk aan te vragen door vooraf een afspraak te maken om het werk te bekijken in de studiezaal van de bibliotheek.

Een afspraak maken

Maak minstens een week van tevoren een afspraak via printroom@boijmans.nl en geef aan wat je wilt zien. Door werkzaamheden in het prentenkabinet kunnen er momenteel zeer berperkt afspraken gemaakt worden. De kunstwerken liggen voor je klaar in de studiezaal van de bibliotheek. Het kan zijn dat een kunstwerk is uitgeleend voor een tentoonstelling, of dat het te kwetsbaar is om het uit het depot te halen. Bij het bekijken van prenten en tekeningen gelden speciale huisregels.

Collectie Boijmans Online

Collectie Boijmans Online

Bekijk werken op papier in de collectie.