Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Toegankelijkheid

Museum Boijmans Van Beuningen is een publieksvriendelijk museum en acht de toegankelijkheid voor iedereen van groot belang. Hieronder volgt een overzicht van onze voorzieningen voor bezoekers met een handicap. Hulp nodig tijdens het bezoek? Vraag het museumpersoneel om assistentie.

Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar en twee rollators/stoelen van Rollz. Deze zijn te reserveren via infobalie@boijmans.nl of via 010-4419475. 

Bezoekers die niet zelfstandig het museum kunnen bezoeken mogen één begeleider gratis meenemen.

Baby’s en kinderen

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers niet. Bij de informatiebalie zijn enkele buggy's beschikbaar.

Blinden/slechtzienden

Hulphonden en blindenstokken zijn toegestaan in het museum. Voor blinde en slechtziende bezoekers bieden we het programma 'Ongezien Boijmans'.

Doven/slechthorenden

Voor (laat) dove of slechthorende bezoekers is het mogelijk tijdens een rondleiding gebruik te maken van een schrijftolk. Een schrijftolk wordt vergoed door de overheid en is zelf digitaal aan te vragen. Een tolk bij een rondleiding hoeft geen entreeticket voor het museum te kopen, maar geldt als (gratis) begeleider.‚Äč Meer informatie over (het aanvragen van) een schrijftolk is hier te vinden. 

Voor dove of slechthorende bezoekers die de Nederlandse Gebarentaal beheersen bieden we het programma 'Ongehoord Boijmans'.

Informatie over toegankelijkheid