:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Toegankelijkheid

Depot Boijmans Van Beuningen is een publieksvriendelijke locatie en acht de toegankelijkheid voor iedereen van groot belang. Hieronder volgt een overzicht van onze voorzieningen voor bezoekers met speciale behoeftes. Hulp nodig tijdens het bezoek? Vraag de medewerkers om informatie of assistentie.

Bereikbaarheid

Met de auto
De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is in Parkeergarage Museumpark, deze parkeergarage bevindt zich naast het depot. Deze parkeergarage wordt beheerd door de Gemeente Rotterdam.

Entree via Museumpark 32
3015 CX Rotterdam

Klik hier voor meer informatie.

De parkeergarage heeft meerdere invalidenparkeerplaatsen en er zijn liften. De doorrijhoogte van de garage is 2,10 meter.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Tramlijn 7, halte Museumpark, is het 290 meter lopen naar het depot. Vanaf metrolijn A, B of C, halte Eendrachtsplein, is het 350 meter naar het depot.
De straten rondom het depot zijn vanwege de vergroening van het Museumpark opgebroken, maar wel doorgankelijk.

Foto: Ossip van Duivenbode.
Foto: Ossip van Duivenbode.

Entree

De entree van Depot Boijmans Van Beuningen is een draaideur. Voor mensen in een grotere rolstoel of met een hulp- of geleidehond, kan gebruik gemaakt worden van de groepsingang. Deze bevindt zich aan de andere kant van het depot, aan de kant van het evenemententerrein.

Begeleiders

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen op het vertoon van een OV-begeleiderskaart gratis één begeleider meenemen. De begeleider hoeft GEEN ticket en ook GEEN tijdsslot te boeken.

Hulphonden

Hulp- en geleidehonden zijn van harte welkom in het depot. 

Lockers

Het is niet toegestaan om jassen en tassen mee te nemen in het depot. Na binnenkomst is de garderobe te bereiken via een trap. Er zijn een aantal lockers naast de entree die gereserveerd zijn voor bezoekers die geen gebruik kunnen maken van de trap, meld je hiervoor bij de balie links naast de ingang

Rolstoel- en rollatortoegankelijkheid

Het depot is geheel toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, met een rollator lopen of in een (elektrische) rolstoel zitten. Alle verdiepingen zijn - naast de trap - bereikbaar met de lift en voor heel grote rolstoelen kan in overleg gebruik gemaakt worden van de kunstlift. Neem hiervoor vóór aanvang van jouw bezoek contact op met de afdeling Educatie via educatie@boijmans.nl.

In de reguliere lift zijn de knoppen voorzien van braille en vertelt een voiceover op welke verdieping je bent. 

Er bevinden zich geen drempels in het hele depot en alle deuren zijn breed genoeg om met een rolstoel doorheen te kunnen. Met uitzondering van de filmcabines op de tweede verdieping is elke ruimte betreedbaar.

Foto: Ossip van Duivenbode.
Foto: Ossip van Duivenbode.

Rolstoeltoegankelijke toiletten

Op de begane grond en op de zesde verdieping bevinden zich een rolstoeltoegankelijke toiletten. In het depot zijn geen verschoningstafels voor volwassenen.

Baby’s en kinderen

Kinderwagens mogen het depot in, maar niet de depotcompartimenten. Buikdragers zijn toegestaan, rugdragers niet in de depotcompartimenten. Verschoningsplekken voor kinderen zijn aanwezig op de begane grond en op de zesde verdieping.

Vouwkrukjes

Tijdens de instaprondleidingen is het mogelijk gebruik te maken van vouwkrukjes, geef dit bij aanvang van de rondleiding graag even aan bij de gids.

Mobiele pinautomaten

Al onze pinautomaten zijn mobiel. Mensen die minder goed ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel krijgen het betaalpunt overhandigd.

Rondleidingen

Tijdens de instaprondleidingen zullen de gidsen zoveel mogelijk proberen om iedereen het gebouw zo optimaal mogelijk te laten beleven. Ook met een rollator, rolstoel of hulphond kan je hier aan deelnemen.

Heb je een vraag of tip?

We doen er alles aan om toegankelijk te zijn voor iedereen. Mocht je toch nog vragen hebben of heb je een tip voor ons nadat je een bezoek aan het depot hebt gebracht? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan educatie@boijmans.nl.

Aarzel ook niet om je vraag te stellen aan een van onze medewerkers bij de entree.