Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Toegankelijkheid

Museum Boijmans Van Beuningen is een publieksvriendelijk museum en acht de toegankelijkheid voor iedereen van groot belang. Hieronder volgt een overzicht van onze voorzieningen voor bezoekers met speciale behoeftes. Hulp nodig tijdens het bezoek? Vraag het museumpersoneel om assistentie.

Parkeren in de nabijheid van het museum

Voor de ingang van het museum zijn twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen van de Gemeente Rotterdam. Voor het gebruik hoeft niet te worden betaald indien u uw geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit legt. Reserveren is niet mogelijk.

Reguliere parkeermogelijkheden rondom het museum zijn beperkt. De dichtsbijzijnde parkeergarage: Parking Museumpark, Museumpark 32.

Bezoekers die niet zelfstandig het museum kunnen bezoeken mogen één begeleider gratis meenemen.

Rolstoelgebruikers

Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar en twee rollators/stoelen van Rollz. Deze zijn te reserveren via infobalie@boijmans.nl of via 010 4419 475.

Het museumgebouw heeft twee ingangen: de tentoonstellingsingang en de collectie-ingang. Alleen de tentoonstellingsingang aan het binnenplein (Museumpark 18) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Van hieruit zijn zowel de tentoonstellingen als de collectie te bezoeken. De collectie-ingang is de oorspronkelijke ingang uit 1934, deze is alleen toegankelijk met trappen.

Baby’s en kinderen

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers niet. Bij de informatiebalie zijn enkele buggy's beschikbaar.

Blinden/slechtzienden

  • Hulphonden en blindenstokken zijn toegestaan in het museum.
  • Voor blinde en slechtziende bezoekers bieden we het programma 'Ongezien Boijmans'.

Doven/slechthorenden

  • Voor (laat) dove of slechthorende bezoekers is het mogelijk tijdens een rondleiding gebruik te maken van een schrijftolk. Een schrijftolk wordt vergoed door de overheid en is zelf digitaal aan te vragen. Een tolk bij een rondleiding hoeft geen entreeticket voor het museum te kopen, maar geldt als (gratis) begeleider.‚Äč Meer informatie over (het aanvragen van) een schrijftolk is hier te vinden.
  • Voor dove of slechthorende bezoekers die de Nederlandse Gebarentaal beheersen bieden we het programma 'Ongehoord Boijmans'.

Calamiteiten

Het museum beschikt over een calamiteitenplan waarvan evacuatie van bezoekers die extra begeleiding nodig hebben onderdeel uitmaakt. Bij calamiteiten dient u in alle gevallen de dienstdoende beveiligingsmedewerker aan te spreken.