:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Persinformatie

Journalisten van de schrijvende pers, radio, televisie en (pers)fotografen zijn welkom in Depot Boijmans Van Beuningen en Zuid. Boijmans Van Beuningen. Meld persbezoek altijd van te voren aan om passende informatie en de juiste begeleiding te krijgen.

In de Pressroom van Boijmans Van Beuningen staat alle informatie over het museum en depot bijeen. Alle persberichten die worden uitgestuurd zijn hier terug te vinden. De mediakits in de Pressroom bevatten naast beeld en videomateriaal veelal ook factsheets of andere belangrijke documentatie voor de pers. Daarnaast bevat de Pressroom een grote selectie binnen- en buitenlandse online knipsels over het museum en depot.

Afbeeldingen

Beeldmateriaal is voor pers kosteloos te gebruiken met vermeldingen van de fotograaf en de naam Museum Boijmans Van Beuningen, Depot Boijmans Van Beuningen of Zuid. Boijmans Van Beuningen. Voor meer informatie over beeldaanvragen van werken uit de collectie mail naar images@boijmans.nl of klik hier voor meer informatie. Voor overig beeldmateriaal, van medewerkers of het gebouw (met of zonder kunst), zie hier voor de Pressroom van het museum, depot en Zuid.

Persbezoeken

Aanvragen voor persbezoeken kunnen naar: pressoffice@boijmans.nl. Zet in de aanvraag altijd:

  • De reden van het bezoek;
  • De opdrachtgever/medium;
  • Datum en tijd van het bezoek;
  • Contactinformatie van alle aanwezigen.

Met een geldige perskaart kunnen schrijvende journalisten en fotografen toegang krijgen tot het depot via de informatiebalie in het entreegebied van het depot. Wij vinden het fijn om voorafgaand aan je bezoek op de hoogte te zijn zodat wij eventuele verzoeken kunnen inwilligen. Mail ons op: persberichten@boijmans.nl.

Filmen en fotograferen

Door bezoekers

Bezoekers (en niet aangemelde pers) mogen filmen en fotograferen in het depot. Hier zijn de volgende voorwaarden aan verbonden:

  • Er mag geen gebruik worden gemaakt van belichting, statieven of attributen (inclusief selfiestick);
  • De gebruikte apparatuur is van handheld formaat;
  • Andere bezoekers mogen geen overlast ervaren;
  • Het materiaal is enkel voor eigen gebruik.

Deze voorwaarden dienen te allen tijden te worden nageleefd.


Door professionals

Depot Boijmans Van Beuningen verwelkomt professionele film- en/of fotoproducties. Aanvragen voor een film- en/of fotoproductie dienen minimaal één week van tevoren te worden gedaan via pressoffice@boijmans.nl. Een productie is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van Depot Boijmans Van Beuningen.

Download hieronder het film- en fotoprotocol voor meer informatie over de aanvraag.

  • Filmprotocol Depot Boijmans Van Beuningen Download