:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
renovation page header

Museum Boijmans Van Beuningen is gesloten voor renovatie. Wij bouwen aan het nieuwe Boijmans Van Beuningen. Volg de renovatie hier.

Museumgeschiedenis

Museumgeschiedenis

Deze tijdlijn laat de ontwikkeling zien van Museum Boijmans Van Beuningen, vanaf 1849 tot vandaag. Daarnaast krijg je een indruk van het renovatieproces van het museum dat sinds 2019 gesloten is en de visie voor het museum van de toekomst.

Lees meer

Bouwfase

Bouwfase

Het imposante museumgebouw in het hart van Rotterdam staat inmiddels bijna 87 jaar en is in al die jaren eigenlijk nooit ingrijpend verbouwd. De vernieuwingen van 1972 en 2003 gebeurden in het kader van modernisering en dienden voor meer (functionele) ruimte. Het is de hoogste tijd om het prestigieuze pand om te bouwen tot een fris museumgebouw van de 21ste eeuw.

Lees meer

Met je depotticket kun je tijdens je bezoek gratis deelnemen aan een rondleiding (o.b.v. beschikbaarheid)

Koop nu tickets meer informatie

Ontwerp

Ontwerp voor de renovatie en vernieuwing

Hoe kan architectuur de beleving van kunstwerken versterken? Deze vraag loopt als een rode draad door de geschiedenis van Museum Boijmans Van Beuningen en het museumgebouw. Na een intensieve periode van gesprekken tussen het museum, de gemeente Rotterdam en het architectenbureau Mecanoo, is het woord nu aan Francine Houben en haar team voor het maken van een voorlopig ontwerp voor de renovatie, restauratie en verduurzaming van het bestaande gebouw en de bijbehorende buitenruimte. De opgave is dus niet om een geheel nieuw gebouw te ontwerpen, maar een kwalitatief hoogwaardige restauratie en renovatie van het museumcomplex te realiseren. Hierbij is het uitgangspunt dat de bestaande monumentale waarden in ere worden hersteld.

Meer over Mecanoo

Stories

Het museum wordt gerenoveerd. Wat komt er bij kijken?

Bouw mee aan het nieuwe Boijmans Van Beuningen

De grote sprong naar het museum van de toekomst maken we niet alleen. We doen dat heel graag samen met iedereen die Boijmans een warm hart toedraagt. De gemeente zorgt ervoor dat het gebouw in de basis weer goed is. Maar de echte stap naar het nieuwe Boijmans kunnen we alleen samen, met jou, mogelijk maken.