Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top

Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met ruim 150.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland. Je kunt hier – op aanvraag – de publicaties uit de collectie raadplegen.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen. Heel bijzonder is de collectie surrealistische bronnen (zoals het tijdschrijft 'Minotaure') en secundaire literatuur over het surrealisme.

Collectie raadplegen

De bibliotheekcollectie kan alleen worden ingezien; publicaties worden niet uitgeleend. Het is toegestaan een laptop mee naar binnen te nemen en er is gratis Wifi beschikbaar. De online bibliotheekcatalogus kan worden doorzocht op een van de computers van het museum.

Online catalogus

Online catalogus

Bekijk de online catalogus

Let op:

Van 1 november 2017 tot 2019 bevindt de bibliotheekcollectie zich niet in het museum. De studiezaal is wel beschikbaar. Publicaties moeten vijf dagen van te voren worden aangevraagd. Publicaties die op vrijdag, maandag of dinsdag worden aangevraagd zijn te raadplegen vanaf donderdagmiddag 13.00 uur. Publicaties die op woensdag of donderdag worden aangevraagd zijn vanaf dinsdagmiddag 13.00 uur te raadplegen. Publicaties aanvragen kan via de online catalogus of door een mail te sturen naar bibliotheek@boijmans.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur.

De bibliotheek ligt in het gratis toegankelijke entreegebied van het museum. Neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@boijmans.nl of 010-4419456.