Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met bijna 160.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen.

Maatregelen in verband met Corona

Vanaf dinsdag 23 juni is de bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen weer beperkt open in het Stadsarchief Rotterdam. In verband met de corona-maatregelen is het verplicht een afspraak te maken via bibliotheek@boijmans.nl. Nadat je ons hebt gemaild ontvang je een afspraakbevestiging of een alternatief bezoekvoorstel. Gelieve de afspraakbevestiging mee te nemen bij het bezoek. Bezoekers die zonder afspraakbevestiging de bibliotheek willen bezoeken, zullen niet worden toegelaten.
Er kunnen maximaal 2 bezoekers per keer worden toegelaten, en dus alleen op afspraak. Bibliotheekmateriaal graag vooraf aanvragen via de webcatalogus of bovenstaand mailadres.

Wij vragen om begrip voor deze maatregelen.

Collectie raadplegen

Je kunt in de bibliotheek op aanvraag de collectie raadplegen. Publicaties worden niet uitgeleend. Het is toegestaan een laptop mee naar binnen te nemen en er is gratis Wifi beschikbaar.

Foto's: Aad Hoogendoorn.
Foto's: Aad Hoogendoorn.

Prominente collectie surrealisten

Museum Boijmans Van Beuningen, dat zich met zijn aandacht voor het (internationale) surrealisme van alle Nederlandse musea onderscheidt, heeft een omvangrijke surreële collectie van 120 stukken. Deze wordt nog regelmatig uitgebreid en de collectie levert een zeer grote bijdrage aan de internationale bruikleenpositie van Museum Boijmans Van Beuningen. Eén van de belangrijkste speciale aandachtsgebieden van de bibliotheek is daarom de collectie surrealistische bronnen en secundaire literatuur. Een mooi voorbeeld hiervan is het tijdschrift Minotaure, dat van 1933 tot 1939 in Parijs verscheen en waarvoor diverse kunstenaars omslagontwerpen hebben vervaardigd.

Openingstijden

De bibliotheek is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur.

Bezoekadres

Stadsarchief Rotterdam
Tweede verdieping
Hofdijk 651
3032 CG Rotterdam

Contact

Neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@boijmans.nl. Bekijk de bibliotheekcollectie via de online catalogus.

Online catalogus

Online catalogus

Bekijk de online catalogus.