Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Bibliotheek

De bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen hoort met ruim 150.000 titels tot de grootste museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland. Je kunt hier – op aanvraag – de publicaties uit de collectie raadplegen.

De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt grotendeels parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen. Heel bijzonder is de collectie surrealistische bronnen (zoals het tijdschrijft 'Minotaure') en secundaire literatuur over het surrealisme.

Collectie raadplegen

De bibliotheekcollectie kan alleen worden ingezien; publicaties worden niet uitgeleend. Het is toegestaan een laptop mee naar binnen te nemen en er is gratis Wifi beschikbaar. De online bibliotheekcatalogus kan worden doorzocht op een van de computers van het museum.

Tijdens de feestdagen

Van 24 december tot en met 4 januari is er beperkte dienstverlening mogelijk in de bibliotheek.

Online catalogus

Online catalogus

Bekijk de online catalogus

Let op:

Van 20 november 2017 tot eind 2019 bevindt de bibliotheekcollectie zich niet in het museum. De studiezaal is wel beschikbaar gedurende deze gehele periode. Publicaties moeten tenminste drie werkdagen van tevoren worden aangevraagd. Publicaties die op donderdag of vrijdag worden aangevraagd zijn te raadplegen vanaf de daaropvolgende dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur. Publicaties die op maandag, dinsdag of woensdag worden aangevraagd zijn vanaf donderdagmiddag 13.00 uur te raadplegen. Publicaties aanvragen kan via de online catalogus of door een mail te sturen naar bibliotheek@boijmans.nl.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur.

De bibliotheek ligt in het gratis toegankelijke entreegebied van het museum. Neem contact op met de bibliotheek via bibliotheek@boijmans.nl of 010-4419456.