:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zien en doen op Zuid.

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt een divers programma op locatie. Dit komt voort uit gesprekken en gedeelde ervaringen. In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via kunstopdrachten. Ook gaan we met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Er worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap.

Metincan Güzel

20 september tot en met 23 december | #commission 
In de zomer van 2023 deed Zuid. Boijmans Van Beuningen een oproep voor het invullen van een kunstproject dat nieuwe verbindingen zoekt tussen kunst, erfgoed en lokale gemeenschappen door middel van collectief leren, participatie en sociale praktijken. Graag presenteren we nu de definitieve selectie: Metincan Güzel. Hij werd met zijn project Too Close to Home uit bijna 50 inzendingen geselecteerd voor het invullen van de Open Call 2023 bij Zuid. Boijmans Van Beuningen en treed daarmee in de voetsporen van Latisha Sparks.

Lees meer over het project
Metincan Güzel
Beeld: Rebekka Jochem

Open Atelier 'Collective Healing'

7 oktober van 14.00 tot 18.00 uur | #hosted
Kom langs en neem een kijkje bij het werk van van Diala, Cindy, Daria en Khalid. Je kunt er schilderen, het gevoel van dankbaarheid verkennen, helpen met het weven van netten en spelen met poezië over onderwerpen als vrijheid, kunst, oorlog en ballingschap. Daarnaast zijn alle kunstwerken die de kunstenaars tijdens hun residentie gemaakt hebben te zien. 

Lees meer over dit project
Open Atelier 'Collective Healing'
Beeld: Cindy Horst

Zaterdag op Zuid

14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur | #event
Kom langs bij Zuid. Boijmans Van Beuningen en maak kennis met Open Call winnaar Metincan Güzel en de kunstenaars van de kunstresidentie 'Collective Healing'. Ook doe je mee in een speciale kunstworkshop over het project van Lotte Wieringa en kun je de woltentoonstelling van Christien Meindertsma bekijken in de hal van de Hillevliet.

Zaterdag op Zuid
Beeld: Cindy Horst

Christien Meindertsma

28 september tot en met 29 oktober | #hosted
In opdracht van de gemeente Rotterdam onderzocht Christien Meindertsma hoe 'afval' wol van Rotterdamse schapen positief benut kan worden. De uitkomst overtrof alle verwachtingen: Rotterdams wol is geen waardeloze berg afval, maar een schatkist vol verrassingen. 

De expositie De Zachte Stad, die de reslutaten van het onderzoek toont, reist nu door Rotterdam en zal de hele maand oktober te zien zijn in het entreegebied van De Hillevliet. 

Lees meer over De Zachte Stad
Christien Meindertsma
Beeld: De Zachte Stad

De Kunstwerkplaats

Kunstworkshops
Elke woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur | #workshop
Kom langs voor een kunstworkshop in de Kunstwerkplaats op de Hillevliet. De workshop is gratis en bedoeld voor alle leeftijden. Loop binnen om mee te doen, rond te kijken of gewoon voor een kopje koffie of glaasje ranja. Elke week doen we iets anders creatiefs.

Voor meer informatie over de Kunstwerkplaats kan je mailen naar lies.brilleman@boijmans.nl 

De Kunstwerkplaats
Beeld: Michelle Piergoelam

Archief Zuid.

Zuid. Boijmans Van Beuningen werkt met verschillende kunstenaars en organiseert regelmatig activiteiten. Bekijk hieronder het archief van de kunstprojecten, events, workshops en meer.

Lees meer
Archief Zuid.
Beeld: Mark Bolk