:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zien en doen op Zuid.

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt een divers programma op locatie. Dit komt voort uit gesprekken en gedeelde ervaringen. Voor het onderwijs bieden we in de verlengde leertijd kunstlessen voor leerlingen van verschillende scholen. In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via opdrachten. Ook gaan we met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Er worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap.

Latisha Sparks

Vanaf zaterdag 15 oktober t/m december
#Commission
Deze zomer hebben we een open call gedaan voor een opdracht voor Zuid. Boijmans Van Beuningen. Uit meer dan 50 inzendingen kunnen we eindelijk onze definitieve selectie bekendmaken: Latisha Sparks! Latisha presenteert haar project Many and The Same. Hiervoor werkt ze samen met Raz van Isac en Zuzanna Klimkiewicz. Het trio kijkt uit naar jullie komst bij Zuid. Boijmans! Boek een gratis tijdslot om mee te doen via www.manyandthesame.com

Met dank aan Mondriaan Fonds voor de steun van de commissie.

Latisha Sparks
Beeld: Wendy Varela

Pris Roos

Vanaf zaterdag 15 oktober t/m december
#Commission
Pris Roos is kunstenaar, curator, onderzoeker en verhalenverteller. De toko is voor haar een grote inspiratiebron: een plek van samenkomst, kleuren, geuren, eten, verhalen en een mix van mensen van verschillende achtergronden. In haar werk reflecteert ze op thema’s als identiteit, migratie en herinnering.

Voor haar nieuwe project Hoffie onderzoekt Pris hoe de verschillende waarden van de toko zijn te vertalen naar de ruimtes van Boijmans op Zuid. Ze nodigt bevriende makers en kunstenaars uit om hier met haar over mee te denken. Samen zullen zij verschillende buurtbewoners portretteren en werken aan een openbare kinderbibliotheek met boeken waarin iedereen zich herkent. De deur staat open voor iedereen die wil meedoen.

Pris Roos
Beeld: Arno Stevens

De Kunstwerkplaats - gratis

Elke woensdag van 13:00-15:00 en zaterdag van 14:00-17:00 op Hillevliet 90
#Workshop
Kom langs voor een kunstworkshop in de Kunstwerplaats op de Hillevliet. De workshop is gratis en bedoeld voor alle leeftijden. Loop binnen om mee te doen, rond te kijken of gewoon voor een kopje koffie of glaasje ranja. Elke week doen we iets anders creatiefs.

Voor meer informatie over de Kunstwerkplaats kan je mailen naar lies.brilleman@boijmans.nl 

De Kunstwerkplaats - gratis
Beeld: Tomas Mutsaers