:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zien en doen op Zuid.

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt een divers programma op locatie. Dit komt voort uit gesprekken en gedeelde ervaringen. In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via kunstopdrachten. Ook gaan we met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Er worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap.

Museumnacht op Zuid

Zaterdag 2 maart 2024 #event

Bij Zuid. Boijmans Van Beuningen kun je de hele avond terecht voor een bruisend programma vol muziek, kunst en performance van o.a. Ignace Cami en Thyrza Coenraad. Kom dansen op muziek van verschillende dj’s, ga aan de slag in De Kunstwerkplaats of doe mee aan een nachtelijke jamsessie onder leiding van FrEE FloW Jam.

Tickets voor Museumnacht010
Museumnacht op Zuid
Foto: Wendy Varela

Ignace Cami

3 februari tot en met 16 juni | #commission2024
Ignace Cami (1986, België) is een interdisciplinair kunstenaar die oude dingen nieuw leven inblaast. Hij zoekt naar alledaagse zaken die door het verstrijken van de tijd losgekoppeld zijn geraakt en creëert manieren waarop ze in het heden opnieuw verbinding kunnen maken. Daarbij spelen in het bijzonder taal, geheugen en verhalen een centrale rol. Door op speelse wijze te experimenteren met verschillende vormen van cultureel erfgoed, getuigt Cami’s praktijk van zijn karakteristieke generositeit, waarbij mensen vaak worden uitgenodigd om te communiceren of deel te nemen. 

Lees meer over Ignace Cami
Ignace Cami
Ignace Cami

Was Ik Maar Hier

Zaterdag 3 februari, zaterdag 2 maart en zaterdag 20 april 
Was Ik Maar Hier
Akte Twee(bosbuurt)


Bij Zuid. Boijmans Van Beuningen richt het project zich op de gesloopte Tweebosbuurt op Rotterdam Zuid. Fysiek is de Tweebosbuurt niet meer de plek die het ooit was, maar mentaal leeft de wijk nog in geur en kleur. Oud-bewoners van de wijk nemen je mee naar plekken die alleen nog maar bestaan in hun beleving.  Met behulp van storytelling herbouwen vertellers en toehoorders samen de verloren buurt. In Was Ik Maar Hier krijg je de kans om door de herinneringen van de oud-bewoners te wandelen en zo even onderdeel te worden van de buurt.

Thyrza Coenraad is met Was Ik Maar Hier is te gast bij Zuid. Boijmans Van Beuningen. Het project wordt mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds, Iona Stichting, Hendrik Muller Fonds en Fleur Groenendijk Foundation.

Bekijk hier de teaser
Was Ik Maar Hier

De Kunstwerkplaats

Kunstworkshops
Elke woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur | #workshop
Kom langs voor een kunstworkshop in de Kunstwerkplaats op de Hillevliet. De workshop is gratis en bedoeld voor alle leeftijden. Loop binnen om mee te doen, rond te kijken of gewoon voor een kopje koffie of glaasje ranja. Elke week doen we iets anders creatiefs.

Voor meer informatie over de Kunstwerkplaats kan je mailen naar lies.brilleman@boijmans.nl 

De Kunstwerkplaats
Beeld: Michelle Piergoelam

Archief Zuid.

Zuid. Boijmans Van Beuningen werkt met verschillende kunstenaars en organiseert regelmatig activiteiten. Bekijk hieronder het archief van de kunstprojecten, events, workshops en meer.

Lees meer
Archief Zuid.
Beeld: Mark Bolk