:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zien en doen op Zuid.

Museum Boijmans Van Beuningen ontwikkelt een divers programma op locatie. Dit komt voort uit gesprekken en gedeelde ervaringen. Voor het onderwijs bieden we in de verlengde leertijd kunstlessen voor leerlingen van verschillende scholen. In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via opdrachten. Ook gaan we met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Er worden verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap.

Idleness' Owl

Donderdag 19 mei tot 1 juli 2022 - Lokaal 0.07
#Commission 
Priscila Fernandes gaat in 'Idleness' Owl' op zoek naar parallelle verhalen in een alternatieve collectiegids voor Boijmans. Fernandes verwijst naar kunstwerken in de collectie van Boijmans door zich het innerlijke (en enigszins fictieve) leven van de kunstwerken en hun makers voor te stellen. In Idleness’ Owl lees je het verhaal van een uil die in het depot leeft en wiens honger enkel gestild kan worden door kunst. 
Meer over Idleness' Owl
Idleness' Owl
Idleness' Owl. Beeld: Michelle Piergoelam

⍰ ⍰ ⍰ / 3 Question Marks, Each Inside A Frame

Zaterdag 18 juni tot 30 september 2022 - Lokaal 1.04
#Commission
In '⍰ ⍰ ⍰' wordt een artistiek onderzoek getoond naar de betekenis van Rotterdam-Zuid als kader. ‘Zuid’ is niet enkel een plek op de kaart, maar ook een begrip dat vaak negatieve connotaties oproept. Drie kunstenaars maken als reactie hierop nieuw werk geïnspireerd op hun impressie van de identiteit van ‘Zuid’. 

Meer over ⍰ ⍰ ⍰
⍰ ⍰ ⍰ / 3 Question Marks, Each Inside A Frame
⍰ ⍰ ⍰ / 3 Question Marks, Each Inside A Frame.

Meet Up

Volgende Meet Up: donderdag 25 augustus 2022
Programma volgt
In de voormalige technische school in Rotterdam Zuid vind je ontmoetingsplaats Zuid. Boijmans Van Beuningen. Bewoners, leerlingen en talentvolle makers komen hier samen om deel te nemen aan een programma of zelf activiteiten te organiseren. Iedere drie maanden organiseren we op donderdag een Meet Up. Iedereen is welkom om binnen te lopen en kennis te maken met het team achter Zuid. en ideeën te delen. Ook zijn er doorlopende presentaties van verschillende projecten.

Meet Up
MEET UP in Hillevliet. Beeld: Michelle Piergoelam