:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans op Zuid.

Boijmans Van Beuningen is actief op Hillevliet 90, een verbintenis tussen Rotterdam Noord en Zuid. Veel makers zijn er thuis, het culturele leven bruist en scholen werken aan de toekomst van de stad. In Zuid. voeren we het gesprek over wat er te leren is van Zuid, maar delen we ook kennis met bewoners van de wijk. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen. Hier zijn we aan het werk met makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet is géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam-Zuid.

Adres: Hillevliet 90
Openingstijden: Gratis entree elke donderdag en vrijdag van 11:00-18:00
MEET UP: Donderdag 19 mei 2022 14:00-17:00
Art Rotterdam:  Donderdag 19 mei 2022 14:00-17:00
                             Vrijdag t/m zondag 20, 21, 22 mei 2022 11:00-17:00

Nu te zien

Zuid. gaat met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van het museum. In de verlengde leertijd worden kunstlessen voor leerlingen van verschillende scholen aangeboden.

In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via opdrachten. Er worden verschillende activiteiten, tentoonstellingen en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap. 

Bekijk het programma
Nu te zien
Muurschildering van Kasper Tinus. Beeld: Michelle Piergoelam

Projecten Zuid.

Bekijk hieronder het archief van verschillende projecten op Zuid.

Bekijk de projecten
Projecten Zuid.
Jayda Reeberg voor Helden van Zuid. Beeld: Loes Korten

De voormalige Technische School

Zuid. Boijmans Van Beuningen is gevestigd in de voormalige technische school op Hillevliet 90, midden in stadsdeel Feyenoord. In dit pand werken we samen met onder meer EMI op Zuid, Humanitas en ondernemers uit de wijk aan een nieuw interconnectief publiek concept op het snijvlak tussen cultuur, welzijn en onderwijs.

Van presentatieruime tot bureau of groot lokaal; er is ruimte om te werken, te ontmoeten en mee te bouwen aan een nieuwe community met een positieve impact op de stad. De voormalige school krijgt zijn functie terug als plek om te leren en te maken.

De voormalige Technische School
Gevel van de voormalige Technische School. Beeld: Mark Bolk

Maak mee, leer mee

Wil je net als wij meewerken en leren op Zuid, neem dan contact op met Birgit van Beek, info.hillevliet@boijmans.nl of 010-4419672. Ook als je gewoon eens een kijkje wilt nemen, bijvoorbeeld bij de muurschilderingen van Vince en Franky.

Met dank aan