:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zuid. Boijmans Van Beuningen

Boijmans Van Beuningen is actief op Hillevliet 90, een verbintenis tussen Rotterdam Noord en Zuid.

Adres: Hillevliet 90
Socials: @zuid.boijmans
Openingstijden: Gratis entree elke woensdag, donderdag en zaterdag van 11:00-18:00
Nu te zien: Hoffie door Pris Roos en Many and the Same door Latisha Sparks
Kunstworkshops:
Gratis entree elke woensdag van 13:00-15:00 en zaterdag van 14:00-17:00
Zuid. Boijmans 2022 Finale: Donderdag 15 december van 15:00-18:00, gratis toegang

Veel makers zijn er thuis, het culturele leven bruist en scholen werken aan de toekomst van de stad. In Zuid. voeren we het gesprek over wat er te leren is van Zuid, maar delen we ook kennis met bewoners van de wijk. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen. Hier zijn we aan het werk met makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet is géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam-Zuid.

Zuid. Boijmans 2022 Finale

Graag sluiten we op 15 december, samen met jou, het jaar af bij Zuid. Boijmans. Kom kijken en meedoen en laat je verassen door een vol programma met bijdragen van Pip Passchier, Pris Roos, Alona van Rosmalen, Latisha Sparks, de Kunstwerkplaats en het Zadkine Startcollege.

Donderdag 15 december
15:00 – 18:00
Gratis toegang

Zuid. Boijmans 2022 Finale

Zien en doen

Zuid. gaat met bewoners uit de buurt op zoek naar de verbinding tussen hedendaagse culturen in de stad en de collectie van het museum. In de verlengde leertijd worden kunstlessen voor leerlingen van verschillende scholen aangeboden.

In het kader van talentontwikkeling biedt Zuid. jonge makers de kans zich professioneel en artistiek te ontwikkelen via opdrachten. Er worden verschillende activiteiten, tentoonstellingen en evenementen georganiseerd waarbij jong en oud in aanraking komt met kunstenaarschap. 

Bekijk het programma
Zien en doen
Muurschildering van Kasper Tinus. Beeld: Michelle Piergoelam

Projecten

Bekijk hier het archief van verschillende projecten op Zuid. Met onder andere Creave Studio, Franky Sticks en Vince Blok. 

Bekijk de projecten
Projecten
Jayda Reeberg voor Helden van Zuid. Beeld: Loes Korten

Zuid. Samenwerkruimte

De Zuid. Samenwerkruimte is een nieuwe plek voor iedereen uit het Boijmans netwerk om te werken, te ontmoeten of om groepssessies te organiseren. De co-operation space is dagelijks open en ook te reserveren voor groepsgebruik.

Lees meer
Zuid. Samenwerkruimte
Zuid. Samenwerkruimte. Beeld: Wendy Varela

De voormalige Technische School

Zuid. Boijmans Van Beuningen is gevestigd in de voormalige technische school op Hillevliet 90, midden in stadsdeel Feyenoord. In dit pand werken we samen met onder meer RASL (Rotterdam Arts and Sciences Lab), Straatliefde en ondernemers uit de wijk aan een nieuw interconnectief publiek concept op het snijvlak tussen cultuur, welzijn en onderwijs.

Van presentatieruime tot bureau of groot lokaal; er is ruimte om te werken, te ontmoeten en mee te bouwen aan een nieuwe community met een positieve impact op de stad. De voormalige school krijgt zijn functie terug als plek om te leren en te maken.

De voormalige Technische School
Gevel van de voormalige Technische School. Beeld: Mark Bolk

Fondsen Zuid.

Zuid. Boijmans Van Beuningen wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van verschillende fondsen: Fonds21, Mondriaan Fonds, Innovatielabs en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Lees meer over de bijdrage van deze fondsen.

Lees meer
Fondsen Zuid.

Maak mee, leer mee

Wil je net als wij meewerken en leren op Zuid, neem dan contact op met Birgit van Beek, zuid@boijmans.nl of 010-4419672.