:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Plan je depotbezoek

Depot Boijmans Van Beuningen is nu open voor het publiek. Het eerste publiektoegankelijke museale kunstdepot, ontworpen door architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam.

Openingstijden

Depot Boijmans Van Beuningen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Op maandag is het depot gesloten. Het depot is open op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag, Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Restaurant Renilde is open voor lunch en koffie van 11.00 tot 18.00 uur. Op woensdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur kun je hier terecht om iets te drinken en een kaart met kleine gerechten. 
Het dak is tijdens depot-openingstijden (tot 18.00 uur) alleen toegankelijk met een geldig depotticket. Als het restaurant geopend is, kun je na 18.00 uur ook alleen het dak bezoeken. 
De depot store in de entreehal is tijdens openingstijden te bezoeken zonder entreeticket.

Toegang (uitsluitend met e-tickets)

Ticket (t/m 18 jaar gratis) € 20
Museumkaart gratis
Rotterdampas gratis
Studentenkaart, CJP € 10
Privilege- en Vriendenpas gratis
Vriendenloterij VIP-KAART*, ICOM, Vereniging Rembrandt gratis

 

Let op: alle tickets moeten vooraf online gereserveerd worden en toegang gaat op basis van tijdslot. Heb je gereserveerd met een kortingspas? Vergeet niet om deze mee te nemen en te tonen bij entree. 

Met een VriendenLoterij VIP-kaart krijgt één bezoeker gratis entree tot het depot. 

Houders van kortingspassen (Museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij VIP-kaart, ICOM, etc.) - mocht je geen gebruik maken van je gereserveerde tijdslot, dan horen wij dat graag. Zo kunnen wij jouw reservering beschikbaar maken voor anderen.

Wil je, naast entreetickets, ook een groepsrondleiding boeken, dat kan hier

Veelgestelde vragen over tickets en bezoek

Adres en route

Museumpark 24
3015 CX Rotterdam
info@boijmans.nl

Openbaar vervoer

Tramlijn 7, halte Museumpark.
Metrolijn A, B of C, halte Eendrachtsplein.

Plan je route naar Depot Boijmans Van Beuningen online of via 0900-9292.

Met de auto 

Plan je route met de auto vooraf online.

Let op: op enkele wegen richting het depot (onder meer op de Boompjes en de Museumparkstraat) zijn werkzaamheden die de doorstroming van het verkeer kunnen hinderen. Kijk op rotterdamonderweg.nl voor de meest actuele informatie.

Toegankelijkheid

  • Rolstoel: het depot is rolstoeltoegankelijk.
  • Liften: de lift stopt op iedere verdieping. 
  • Hulphonden toegestaan in het depot.

Bezoekersvoorwaarden en coronamaatregelen

Wie een activiteit of een locatie van Museum en Depot Boijmans Van Beuningen bezoekt, gaat akkoord met de algemene bezoekersvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn hier te lezen.

Depot Boijmans Van Beuningen is toegankelijk voor iedereen. Op deze pagina lees je de RIVM-richtlijnen welke noodzakelijk zijn voor een bezoek aan het depot.

Betaalmogelijkheid restaurant en depotwinkel

Het depot is cashless, er kan alleen met pin of creditcard worden betaald.

Museumkaart

Met een Museumkaart bezoek je gratis Depot Boijmans Van Beuningen. Wel dien je voorafgaand aan je bezoek een tijdslot te boeken via de webshop.

Er worden geen Museumkaarten verkocht in het depot en ook is het hier niet mogelijk jouw Museumkaart te verlengen. Kijk hiervoor op de website van de Museumvereniging.

Parkeren

Parkeergarage Museumpark onder het depot

Entree via Museumpark 32
3015 CX Rotterdam

(Deze parkeergarage wordt beheerd door de Gemeente Rotterdam)

Zie hier meer informatie over Parkeergarage Museumpark

Download de gratis app

Ervaar het depot optimaal. Ontdek de verhalen en maak jouw persoonlijke collectie.

Zo werkt de app:

  • Scan de QR-codes op de vitrines en depots
  • Bekijk de verhalen en de extra informatie bij de kunstwerken
  • Maak je eigen verzameling

Download de Boijmans Depot app in de Apple StoreDownload de Boijmans Depot app in de Google Play Store

Instaprondleiding

Ieder uur worden drie gratis instaprondleidingen aangeboden. Aanmelden hiervoor kan alléén na toegang tot het depot, bij de informatiebalie in het entreegebied.

In deze eerste fase van opening van het depot zijn we hard aan het werk om iedereen een fijn bezoek te bieden, maar zijn we ook aan het ervaren wat het optimale aantal instaprondleidingen is.

Groepsrondleiding

Tijdens een rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, kun je de kunstwerken van (nog) dichterbij zien en hoor je meer over het gebouw, het beheer en behoud van een collectie. Boek een tijdslot voor een groepsrondleiding (per groep van maximaal 13 personen). Let op: een groepsrondleiding is exclusief entreeticket. Deze moet naast het groepsticket worden aangeschaft.
Boek hier een groepsrondleiding

Bezoek met een onderwijsgroep

Museum Boijmans Van Beuningen biedt een uitgebreid educatief programma voor verschillende onderwijsniveaus. De programma's zijn erop gericht leerlingen vertrouwd te maken met beeldende kunst. Leerlingen ervaren en beleven de kunst intensief aan de hand van verhalen, voorwerpen en verschillende werkvormen, op interactieve wijze.

Op boijmans.nl/onderwijs vind je het onderwijsprogramma per onderwijstype en kun je een van de lessen boeken.

Bekijk het onderwijsaanbod