:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Programma

Bekijk hier de tentoonstellingen, presentaties en activiteiten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteitenprogramma.

Sunshine State

Donderdag 26 januari t/m zondag 12 februari | Steve McQueen

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert 'Sunshine State', een kunstwerk van Steve McQueen gemaakt in opdracht van IFFR. Het werk wordt gepresenteerd in samenwerking met Depot Boijmans Van Beuningen waar het ook te zien is op de vijfde verdieping. Het is de eerste tentoonstelling die in de grote zaal op de vijfde verdieping in het depot wordt gepresenteerd sinds de opening van het depot in november 2021.

Meer informatie
Sunshine State

Boijmans Backstage

Donderdag 2 februari | 14:15 - 15:00 | Unpacking Boijmans

Hoe is de museumcollectie van Boijmans verbonden aan het koloniale- en slavernijverleden? Dit wordt onderzocht in Unpacking Boijmans. Stagiaires Pauline, Nina en Julia vertellen over bevindingen die zij tot nu toe hebben gedaan en dagen bezoekers uit mee te denken.
 
Meer informatie & tickets
Boijmans Backstage

Piranesi op papier

Zaterdag 11 februari 13:15 & 14:45 | Mireille Linck over Piranesi op papier

Tijdens deze heel speciale tours neemt conservator prenten Mireille Linck de bezoeker mee in haar onderzoeksproject naar de prenten van Piranesi. Na een bezoek aan de presentatie zoeken we naar watermerken in het papier in de donkere fotostudio. 

Meer informatie & tickets
Piranesi op papier

Kunst inpakken

Woensdag 22 februari | 13:00 - 16:00 | Buddhazaal, 3e verdieping

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? En hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen?  

Meer informatie
Kunst inpakken

Inloopworkshop

25 & 26 februari | 12:00 - 17:00 | Educatieatelier, 2e verdieping

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je meedoen met de Family of Objects inloop workshop. Bedenk het levensverhaal van de door jou gekozen kunstwerken uit het depot en teken je eigen depot-stripverhaal. Toegang is gratis, een regulier toegangsbewijs is wel nodig. 

Meer informatie
Inloopworkshop

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit in het depot | Instaprondleiding | Gratis

Meld je voor deze rondleiding aan bij de balie in het entreegebied. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. De instaprondleiding duurt 30 minuten en is op basis van beschikbaarheid.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Tentoonstellingen en presentaties

Bekijk hieronder welke tentoonstellingen en presentaties er in het depot te zien zijn.

Piranesi op papier

Presentatie in A4.03, gallerie ll | T/m zondag 5 maart 2023

Op de vierde verdieping is de presentatie over het onderzoeksproject naar de prenten van Piranesi te zien. Binnen het project stond het verhaal van Piranesi als prentenboeksamensteller en zijn wereld van papier, inclusief watermerkenonderzoek, centraal.

Meer informatie
Piranesi op papier

Unpacking Boijmans

Onderzoekspresentatie te zien in ruimte A3.09 | T/m maandag 2 april 2023

In deze depotruimte wordt actief gewerkt aan een onderzoek genaamd Unpacking Boijmans. Hierbij wordt gekeken naar de relatie tussen het koloniale en slavernijverleden en de museumcollectie.

Meer informatie
Unpacking Boijmans

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie te zien in galerie A3.08 | T/m zondag 3 september 2023

Het depot is een werkgebouw en bezoekers zien hoe we experimenteren met de opstelling van de glazen ezels van Lina Bo Bardi met daarop hoogtepunten uit de collectie. Dit is een proefopstelling ter voorbereiding van een omvangrijkere presentatie later in 2023. 

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Family of Objects

Presentatie in het depot | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist is een Zwitserse kunstenaar die zichzelf vernoemde naar Pippi Langkous. Net als Pippi Langkous ziet ze zichzelf als een vrouw die op een speelse manier de wereld verkent. Speciaal voor het depot maakte zij het lichtkunstwerk Het Leven Verspillen Aan Jou, dat elke dag na zonsondergang tot middernacht is te zien op het voorplein van het depot en weerspiegeld in de façade.

Meer informatie
Pipilotti Rist