:host { --enviso-primary-color: #FF8EDE; --enviso-secondary-color: #FF8EDE; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; color: #fff; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #FF8EDE; color: #000; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Programma

Bekijk hier de tentoonstellingen, presentaties en activiteiten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Activiteiten

Bekijk hieronder het activiteitenprogramma.

Kunst op aanvraag

Je kunt vanaf nu deelnemen aan Kunst op aanvraag. Op vooraf bepaalde donderdagen is het mogelijk om in één van de studiezalen of in een compartiment van het depot een door jou aangevraagd kunstwerk te bekijken.

Meer informatie
Kunst op aanvraag

Boijmans Backstage: Annemartine van Kesteren

Donderdag 1 juni | 14:15 - 15:00 | verzamelen in entreegebied
 
Tijdens het meerjarige programma Le Miroir Vivant  wordt een internationale kunstenaar uitgenodigd om een compleet eigen invulling te geven aan één van de galerieruimten. Vanaf april verandert de vierde verdieping in de werkplaats van Zuid-Afrikaanse componist en kunstenaar Neo Muyanga. Annemartine is als conservator nauw betrokken bij het project en vertelt je meer.
 
Tickets & informatie
Boijmans Backstage: Annemartine van Kesteren

Slotperformance Le Miroir Vivant: Neo Muyanga

Zaterdag 3 & zondag 4 juni | Middag | Verschillende ruimten

Zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 sluit de Zuid-Afrikaanse componist Neo Muyanga zijn verblijf in Depot Boijmans Van Beuningen af. Hij doet dit met de performance Do they work? Spells against othering, waarvoor hij samenwerkt met een Rotterdams koor. Sinds april nam Muyanga zijn ‘intrek’ in de levende spiegel, dit als start van het meerjarige programma Le Miroir Vivant. De uitvoering van Muyanga’s sluitstuk vindt op beide dagen tweemaal plaats.

Meer informatie
Slotperformance Le Miroir Vivant: Neo Muyanga
Foto door Aad Hoogendoorn

Yoga op het dak

Zaterdag 3 en zondag 4 juni | 10:00 - 11:00 | dak van het depot, 6e verdieping | 20 euro incl. depotbezoek

Yoga brengt focus, geeft je kracht, verbetert je prestaties en helpt je ontspannen. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen slaan YG Studios en Depot Boijmans Van Beuningen de handen ineen en kun je twee keer deelnemen aan een ochtendsessie yoga op het befaamde depotdak.

Koop tickets
Yoga op het dak

Kunstspreekuur

Vrijdag 9 juni 2023 | 13:00 - 15:00 | educatieruimte, 2e verdieping | gratis, aanmelden verplicht

Musea bewaren objecten voor toekomstige generaties. Wat als onze nakomelingen de voorwerpen die we voor hen bewaren zouden kunnen uitkiezen? Museum
Boijmans Van Beuningen en Museum of 21st Century Design nodigen je uit om een object van thuis mee te nemen en erachter te komen hoe toekomstbestendig het eigenlijk is.

Meer informatie & aanmelden
Kunstspreekuur

Inloopworkshop Kunst inpakken

Woensdag 14 juni | 13:00 - 16:00 | Educatieruimte, 2e verdieping 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de verschillende manieren van in- of uitpakken. Welk inpakmateriaal kun je het beste gebruiken? Hoe zorgen we ervoor dat we fragiele kunstwerken ongedeerd op bestemming aankomen? En hoe kun jij het beste die antieke vaas verpakken tijdens het verhuizen?  

Meer informatie
Inloopworkshop Kunst inpakken

Bezoek een depotruimte

Standaard activiteit in het depot | Instaprondleiding | Gratis

Wil je een depotruimte bezoeken? Dat kan gratis met een instaprondleiding die 30 minuten duurt. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Let op: je kan dit enkel ter plaatse in het depot (gratis) reserveren en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Plan je bezoek
Bezoek een depotruimte

Before Sunset: Rooftopbar Depot Boijmans Van Beuningen

Zoek het hogerop deze zomer! Vier weekenden lang kun je op het dak van Depot Boijmans Van Beuningen een unieke zomeravond beleven. Geniet tijdens de ondergaande zon van een panorama-uitzicht op de skyline van Rotterdam én een heerlijke cocktail van Williams Cocktails. Laat je ondertussen verrassen door een divers en wisselend programma dat draait om de filmcollectie van het museum.

Meer informatie
Before Sunset: Rooftopbar Depot Boijmans Van Beuningen
Foto door Ossip van Duivenbode

Groepsrondleiding

Privé groepsrondleiding

Het is mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Plan je groepsrondleiding
Groepsrondleiding

Boijmans met Gebaren

Rondleiding in gebarentaal (met tolk) | Instaprondleiding of groepsrondleiding

Tijdens deze rondleiding bezoek je het gebouw met een kunstdocent die het verhaal vertelt in gebaren. Je komt meer te weten over het beheer en behoud van een collectie en bezoekt een van de depotruimtes waar je zonder begeleiding niet mag komen. Je kunt kiezen voor de instaprondleiding van 30 minuten of de groepsrondleiding van 60 minuten.

Meer informatie
Boijmans met Gebaren

Ongezien Boijmans

Rondleiding voor mensen met een visuele beperking

De rondleidingen van Ongezien Boijmans geven mensen met een visuele beperking een goed beeld van wat Depot Boijmans Van Beuningen is en wat er allemaal te zien is. Er zijn drie verschillende rondleidingen die allemaal een ander onderdeel van het Depot belichten. De rondleidingen zijn ieder apart te volgen en samen geven ze een complete ervaring van dit unieke gebouw.  Ook mensen die geen visuele beperking hebben, zijn welkom om deel te nemen.

Meer informatie
Ongezien Boijmans
Foto: Tomas Mutsaers

Tentoonstellingen en presentaties

Bekijk hieronder welke tentoonstellingen en presentaties er in het depot te zien zijn.

Vooruitkijken: Objects of Change

Presentatie te zien in ruimte A3.09 | T/m zondag 3 september 2023

In deze presentatie bestuderen we de museumcollectie door ons een toekomst in te beelden. We maken hiervoor een reis naar 2108. We bekijken de collectie door de ogen van bezoekers uit deze toekomst. Samen verzamelen we kennis over ons cultureel erfgoed en bekijken dit door een kunst-futurische lens.

Meer informatie
Vooruitkijken: Objects of Change

Le Miroir Vivant: Neo Muyanga

Multidisciplinaire kunstenaarsresidentie in A4.03 | T/m 3 juni 2023

Vanaf begin april verandert de vierde verdieping in de dynamische werkplaats van Zuid-Afrikaanse componist en kunstenaar Neo Muyanga. Vergezel hem elke zaterdag (14:00-17:00) in zijn ontdekkingstocht door het depot en word getuige van de vorming van zijn gloednieuwe site-specifieke performance. De eindpresentatie vindt plaats in juni.

Meer informatie
Le Miroir Vivant: Neo Muyanga
Foto: Aad Hoogendoorn

Hoogtepunten uit de museumcollectie

Presentatie te zien in galerie A3.08 | T/m zondag 14 januari 2024

Het depot is een werkgebouw en bezoekers zien hoe we experimenteren met de opstelling van de glazen ezels van Lina Bo Bardi met daarop hoogtepunten uit de collectie. 

Meer informatie
Hoogtepunten uit de museumcollectie

Family of Objects

Presentatie in het depot | Nu te zien

Family of Objects is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie
Family of Objects

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist is een Zwitserse kunstenaar die zichzelf vernoemde naar Pippi Langkous. Net als Pippi Langkous ziet ze zichzelf als een vrouw die op een speelse manier de wereld verkent. Speciaal voor het depot maakte zij het lichtkunstwerk Het Leven Verspillen Aan Jou, dat elke dag na zonsondergang tot middernacht is te zien op het voorplein van het depot en weerspiegeld in de façade.

Meer informatie
Pipilotti Rist