:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Docentenmiddag

Museum Boijmans van Beuningen, Het Nieuwe Instituut en Kunsthal Rotterdam organiseren een docentenmiddag op woensdag 4 oktober 2023. Ontdek wat deze Rotterdamse instellingen het onderwijs te bieden hebben op het gebied van (cultuur)educatie. Deelname aan de docentenmiddag is gratis. Aanmelden is noodzakelijk.

Programma
14.15 uur: inloop bij instelling van eerste deelsessie
14.30 - 15.30 uur: deelsessie 1
15.45 - 16.45 uur: deelsessie 2

DEELSESSIES

Tijdens de docentenmiddag kun je maximaal twee deelsessies volgen. Je hebt de keuze uit de volgende sessies:

Ga Kunsthoppen in Kunsthal Rotterdam. In deze verrassende en actieve tour langs de vele hoogtepunten en verborgen parels loop je samen met een gids kriskras door de Kunsthal. Zo ontdek je in een uur meerdere tentoonstellingen, waaronder dit najaar het indrukwekkende In Search of Humanity van de toonaangevende Chinese kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei, én het bijzondere gebouw. Kunsthoppen is altijd anders, laat je kunst in allerlei vormen zien en leert je tegelijkertijd meer over je eigen smaak en die van de andere deelnemers.

In Depot Boijmans Van Beuningen kun je kiezen uit drie verschillende deelsessies. Tijdens de kennismakingsrondleiding word je tijdens een rondleiding door het gebouw geïnformeerd over ons onderwijsaanbod. Tijdens de sessie ‘het koloniaal object spreekt’, krijg je een ingekorte rondleiding van dit nieuwe onderwijsprogramma waarin objecten en kunstwerken die een link hebben met het koloniale verleden bekeken en besproken worden. Tijdens de sessie Kabra Blauw geeft voormalig docent en wintipriesteres Marjan Markelo aan de hand van het kunstwerk Kabra blauw van Boris van Berkum een workshop over hoe je het koloniale verleden bespreekbaar maakt vanuit het perspectief van het voorouderlijke object.

Ontdek bij het Nieuwe Instituut hoe het is om als ontwerper naar de wereld te kijken. Ga samen met een Omleider op pad door een of meerdere tentoonstellingen, verken het museumgebouw en leer over architectuur, bezoek Waterstad Rotterdam. By Kunlé Adeyemi met indrukwekkende drijvende paviljoens die mogelijke oplossingen bieden voor het wereldwijde klimaatprobleem. En wat is een Zoöp eigenlijk? Ontdek dat en meer! En het blijft niet bij kijken en praten: er wordt altijd een maak- of doe-opdracht aan een Omleiding verbonden. 

AANMELDEN
Aanmelden kan tot en met woensdag 27 september. Je kunt deelnemen aan één of meerdere programmaonderdelen. Collega's zijn ook welkom maar moeten zich ook zelf even aanmelden voor een deelsessie naar keuze.

Tot ziens op woensdag 4 oktober!