:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt alle vormen van cultuur in Nederland. De beschikbare fondsen worden bijeengebracht door de deelnemers aan de loterij.

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kon er in 2023 een bedrag van € 143,5 miljoen geschonken worden aan organisaties op het gebied van cultuur, behoud van cultureel erfgoed en welzijn. Van ieder gekocht lot gaat tenminste 40% van de inleg naar de goede doelen en culturele partners. 

Museum Boijmans Van Beuningen ontving dit jaar maar liefst € 579.670. Het museum dankt alle deelnemers voor het meespelen: dankzij deze steun kan het museum jaarlijks uitdagende projecten realiseren en kunstwerken aankopen.

"De VriendenLoterij is voor Museum Boijmans Van Beuningen een zeer belangrijk partner. Met de VriendenLoterij als partner zijn wij in staat om nationaal een bredere groep bezoekers aan te trekken. Daarnaast maakt het partnerschap strategisch belangrijke activiteiten en kunstaankopen mogelijk. De vaste partnerbijdrage zorgt er voor dat andere partijen en fondsen keer op keer het vertrouwen hebben dat de ambitieuze projecten en kunstaankopen niet alleen als belangrijk maar ook als haalbaar gezien worden waardoor ook zij bijdragen. De VriendenLoterij brengt anderen in beweging."

Minke van Hooff, Hoofd Relatiebeheer en filantropie Museum Boijmans Van Beuningen. 

Doe mee met de VriendenLoterij en steun Museum Boijmans Van Beuningen

Bij de VriendenLoterij kunt u ‘geoormerkt’ meespelen voor Museum Boijmans Van Beuningen. De helft van uw maandelijkse inleg gaat dan direct naar Boijmans, waardoor wij bijvoorbeeld een tentoonstelling kunnen organiseren, een nieuwe aankoop of een restauratie kunnen doen.

VriendenLoterij nieuws (voorheen BankGiro Loterij)


‘VriendenLoterij leden bedankt!’ – 18 maart 2024 – lees hier.

‘VriendenLoterij Goed Geld Gala 2023’ – 12 mei 2023 – lees hier.

‘VriendenLoterij verrast Boijmans met cheque van ruim half miljoen’ – 1 maart 2022 – lees hier.

‘Gift van ruim een half miljoen van de BankGiro Loterij’ – 7 februari 2020 – lees hier.

‘Vrouwelijke surrealist voor Museum Boijmans Van Beuningen’ – 8 mei 2019 – lees hier.

‘Gift van ruim 2 miljoen euro van de BankGiro Loterij’ – 21 februari 2018 – lees hier.