:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Evenementen & Verhuur

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 154.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.

Evenementenlocatie

Het depot heeft een (letterlijk) schitterend exterieur en een spectaculair interieur. Als bezoekers de lift naar de zesde verdieping nemen, wacht hen nog een bijzondere ervaring. Op het dak van het depot, heb je niet alleen een panorama over de stad, je vindt er ook restaurant Renilde en zaal Coert. Allebei gelegen in een groene oase op bijna 40 meter hoogte.

Evenementenlocatie

Multifunctioneel

Zaal Coert is een multifunctionele ruimte van ruim 200m2. Een open, lichte zaal met rondom daglicht en uitzicht over een prachtig groen dakterras. De zaal is voorzien van moderne basistechniek zoals een beamer, scherm en geluid welke uitgebreid kunnen worden met verschillende AV opties. Voor ieder evenement kan er in Coert worden gekozen voor verschillende opstellingen. Samen met onze externe partners wordt elk evenement op maat voor u gebouwd.

Restaurant Renilde wordt door een glazen atrium gescheiden van zaal Coert en biedt 120 zitplaatsen. In een handomdraai kan dit restaurant omgetoverd worden tot evenementenruimte van 200m2 doordat de mooie lange houten tafels op zeer gemakkelijke wijze in de ruimte verdwijnen.

Capaciteit Coert

  • Theateropstelling 100
  • Uitgeserveerd diner ronde tafels 120
  • Cabaret 80
  • U-vorm 40

In deze opstelling is standaard rekening gehouden met ontvangst- en pauzeruimte in de zaal zelf. In de combinatie van Coert en Renilde is uiteraard veel meer mogelijk. Het Horeca & Events team denkt en kijkt mee en bespreekt de verschillende mogelijkheden en opties graag met u door.

Maatwerk

Coert kan apart geboekt worden voor evenementen maar het is ook mogelijk om de gehele zesde etage exclusief te reserveren. De capaciteit loopt hiermee op tot maximaal 300 gasten. We werken met externe partners voor meubilair en decoratie en dat heeft als voordeel dat ieder evenement naar eigen wens en smaak georganiseerd worden. Hierdoor is elk evenement uniek!

Catering

Het culinair voor ieder evenement wordt verzorgd door de eigen keukenbrigade van Renilde. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen het depot en binnen het foodconcept vertaalt dat zich in het gebruik van zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Net als in Renilde werken we bij evenementen met een carte blanche menu waarbij we de beschikbaarheid van producten het menu laten bepalen. Uiteraard bieden wij ook verschillende drankenarrangementen, lunches en borrels aan. 

Rondleidingen

Het is ook mogelijk om tijdens een evenement een rondleiding te boeken in het depot. Gehuld in een stofjas gaat men samen met een gids het gebouw in en bezoek je een van de depotruimten. Een unieke ervaring die je nergens anders kan meemaken.

Facts & Figures

  • Comfort: fijne ruimte met volop daglicht en uitzicht;
  • Exclusiviteit: combinatie van Coert en Renilde biedt de mogelijkheid tot evenementen tot 300 gasten;
  • Uniek: het eerst publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld;
  • Bereikbaar: ov op loopafstand en parkeergarage onder het Depot;
  • Beleving: tijdens evenementen ook rondleidingen door het Depot met kunstdocent;
  • Duurzaam: zonne-energie, regenwateropslag en een keuken met verse, lokale producten.

Contact

De afdeling Horeca & Events is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar via evenementen@boijmans.nl of +31 10 441 95 37.

Contactformulier

Heeft u een aanvraag en wenst u graag dat het depot contact met u opneemt? Indien u dit contactformulier invult nemen wij binnen 3 werkdagen contact met u op.

Vul het contactformulier in