:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
9 December 2022

Bezoek het depot tijdens de feestdagen

Het depot heeft tijdens de kerstdagen aangepaste openingstijden. Zo is het depot op Eerste kerstdag (zondag 25 december) en Nieuwjaarsdag (zondag 1 januari) gesloten. Het depot is wel open op Tweede kerstdag (maandag 26 december) en op maandag 2 januari. Op oudejaarsdag sluit het depot om 16:00 uur.

Er is tijdens de kerstvakantie van alles te zien en te doen in het depot. Zo kun je meedoen aan verschillende activiteiten of de presentaties bekijken. 

Activiteit inloopworkshop kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie kun je van maandag tot en met vrijdag meedoen met de Family of Objects inloop workshop. Deze workshop is onderdeel van het project Family of Objects. Dit is een twee en half jaar durend onderzoeksprogramma in het depot, waarbij de collectie, in co-creatie met het publiek wordt onderzocht in termen van familierelaties. 

Meer informatie

Activiteit Boijmans Backstage

Wanneer en waarom koopt het museum nieuwe werken aan? Op donderdag 22 december neemt Sandra Kisters, hoofd Collecties en Onderzoek, je mee in dit proces aan de hand van een potentiële nieuwe aankoop van een werk van de vrouwelijke impressionist Berthe Morisot, dat in het restauratieatelier te zien is.

Meer informatie

Activiteit Bezoek een depotruimte

Meld je voor deze gratis rondleiding aan bij de balie in het entreegebied. Tijdens deze rondleiding bezoek je samen met andere bezoekers verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. De instaprondleiding duurt 30 minuten en is op basis van beschikbaarheid.

Activiteit Groepsrondleiding

Het is ook mogelijk om een ​​privé groepsrondleiding te boeken. Tijdens deze rondleiding bezoek je verschillende werkruimtes, bekijk je de kunstwerken van dichtbij en hoor je meer over het gebouw, het beheer en het behoud van een collectie. Groepsrondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits of Frans. De rondleiding duurt 60 minuten en is voor maximaal 13 personen per groep.

Meer informatie

Presentatie Unpacking Boijmans

Bij Unpacking Boijmans wordt actief gewerkt aan een onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar de relatie tussen het koloniale en slavernijverleden en de museumcollectie. We nodigen jou als bezoeker ook uit om mee te kijken en te denken. Wat wil je graag weten? Heb jij nog vragen, suggesties of inzichten die je graag met ons wilt delen?

Meer informatie

Presentatie Hoogtepunten uit de museumcollectie

Sinds 7 april jl. is in het depot een presentatie met hoogtepunten uit de museumcollectie te zien. Het depot is een werkgebouw en bezoekers hebben de opbouw gewoon kunnen volgen. Dit is een proefopstelling ter voorbereiding van een omvangrijkere presentatie later in 2023.

Meer informatie

Nieuw: Presentatie Piranesi op papier

Het onderzoek naar Piranesi is deel van een breder onderzoek naar de werken op papier. Met meer dan 89.000 stukken is papier het grootste collectieonderdeel van het museum. Verder onderzoek is nodig om deze gehele collectie inzichtelijk te maken voor onderzoekers en publiek.

Meer informatie

Restaurant Renilde

Restaurant Renilde is gesloten op Eerste Kerstdag (zondag 25 december) en op Nieuwjaarsdag (zondag 1 januari). Het restaurant is open op Tweede Kerstdag (maandag 26 december) en maandag 2 januari 2023 tijdens openingstijden van het depot.

Op Kerstavond 24 december serveert Renilde een spetterend 7-gangenmenu inclusief wijn-/sappen pairing. De all-in prijs voor deze avond is 170 euro per persoon. Reserveren kan tot 8 personen via de mail renilde@boijmans.nl