:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Boijmans Backstage

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien. Maar wat houden deze werkzaamheden precies in?

Tijdens Boijmans Backstage krijg je een extra kijkje achter de schermen en kijk je mee over de schouder van een medewerker in het depot. Denk aan een bezoek aan de in- en uitpakruimte met een van onze Art Handlers, een rondleiding door de klimaatruimtes met het hoofd van de technische dienst of een presentatie van een conservator over zijn of haar favoriete object uit de collectie.

Reserveer je ticket onderaan de pagina of op de dag zelf in het entreegebied.

 

Ruben Suykerbuyk

Donderdag 15 juni | 15:15 - 16:00

Conservator Oude Meesters Ruben Suykerbuyk vertelt over het Smart Light Project. Dit project gaat over het gebruik van röntgenstraling in kunsthistorisch onderzoek dat door de jaren heen door het museum gedaan is. Ruben vertelt aan de hand van de presentatie over de mogelijkheden die de verschillende technieken bieden. 

 

Erica van Buchem

Donderdag 22 juni | 14:15 - 15:00

De buitenkant van Depot Boijmans Van Beuningen ziet er spectaculair uit met de spiegelende façade waarin de hele stad weerspiegeld wordt. De binnenkant is net zo spectaculair. Bij de inrichting van het depot werkte Boijmans samen met kunstenaars John Körmeling en Marieke van Diemen. Beeldend kunstenaar Pipilotti Rist maakte voor buiten een betoverend kunstwerk. Er komt een hoop kijken bij het werkelijk realiseren van de ontwerpen van deze drie kunstenaars in het gebouw. Projectleider Erica van Buchem heeft dit van het begin tot het eind gecoördineerd.

 

Bram Donders & Sanne de Rooij

Woensdag 28 juni | 14:15 - 15:00

Bram en Sanne richten zich als onderzoekers op het verrijken van de informatie over de schilderijencollectie negentiende eeuw. In het bijzonder op 19e-eeuwse vrouwelijke kunstenaars én op het (onderschatte) belang van de vrouwelijke verzamelaars en schenkers binnen de collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Het onderzoek biedt ruimte aan andere perspectieven dan de gangbare verhalen over de verzameling. 
 
Alle rondleidingen starten op de aangegeven tijd in het entreegebied.