:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Liggend vrouwelijk naakt

Vraag maar raak

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Fantin-Latour was een groot liefhebber van muziek. Veel liever dan stillevens schilderde hij onderwerpen die aan de wereld van de muziek ontleend waren. Deze werden weliswaar in selecte kringen hoog gewaardeerd, maar voor de handel waren ze nauwelijks aantrekkelijk.
Dit kleine 'Liggend vrouwelijk naakt' is vermoedelijk een studie voor een van Fantin-Latours muzikale onderwerpen. Dergelijke halfnaakte tot naakte vrouwenfiguren komen voor op zijn voorstellingen ontleend aan Richard Wagners 'Tannhäuser', voor het eerst in 1861 in Parijs opgevoerd, op zijn hommages aan Schumann en Berlioz en op de vele taferelen ontleend aan "Der Ring des Nibelungen", die hij in 1876 in Bayreuth gezien had.
De composities van zijn figuurstukken zijn vloeiend en beweeglijk. Zijn penseelvoering is losser dan bij zijn stillevens; soms krast hij met de achterkant van het penseel in de nog natte verf. Vormen houdt hij vaag en zijn kleurgebruik is warm, soms neigend naar somber.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Liggend vrouwelijk naakt
Materiaal en techniek Olieverf op doek
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte 21 cm
Hoogte 12 cm
Makers Schilder: Henri Fantin-Latour
Inventarisnummer VdV 27
Credits Bruikleen Stichting Willem van der Vorm, 1972
Collectie Moderne Kunst
Verwervingsdatum 1972
Vervaardigingsdatum in circa 1901
Verzamelaar Willem van der Vorm
Interne tentoonstellingen De verzameling Willem van der Vorm. Schilderijen van Hollandse en Franse meesters uit de 17e en 19e eeuw (1950)
De Collectie Verrijkt (2011)
De collectie als tijdmachine (2017)
Externe tentoonstellingen De fluwelen touch van Fantin-Latour (2013)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Frankrijk > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Henri Fantin-Latour

Grenoble 1836 - Buré 1904

Henri Fantin Latour werd 1836 te Grenoble geboren en overleed in 1904 te Buré. Hij bezocht het Ecole des Beaux-Arts te Parijs en ontving voorts les van zijn...

Bekijk het volledige profiel