:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Zaterdag op Zuid: 9 december 2023

Op 9 december 2023 kan je bij Zuid. Boijmans Van Beuningen weer terecht voor een dag vol kunst, muziek, spoken word en lekker eten.

Tirdad Zolghadr is een onafhankelijke curator, docent en auteur. Hij is binnen zijn werk voornamelijk geïnteresseerd in de impact van kunst en cultuur op stedelijke ontwikkelingen. Fellow Cihad Caner heeft Zolghadr uitgenodigd om binnen het kader van zijn onderzoek te spreken over zijn werk rond gentrificatie. De dag wordt afgesloten met een lezing van Zolghadr over zijn werk, en specifiek het meerjarige programma REALTY. Hiervoor zal Hannah Dawn Henderson samen met Caner door Hillesluis en de Afrikaanderwerk wandelen om te spreken over de oorsprong van verschillende straatnamen zoals Pretorialaan, Wapenstraat en Paul Krugerstraat.

Kenny Gomes speelt een scène uit zijn voorstelling Ontketend, een voorstelling over een Kaapverdische superheld, die hij in het voorjaar van 2024 in z’n geheel zal opvoeren bij Zuid. Boijmans. 

Voor zijn project Too Close to Home werkt Metincan Güzel aan een afsluitende performance waarin hij de bevindingen van zijn onderzoek zal presenteren. Deze performance zal worden opgevoerd op 15 december. Op 9 december kan al je meekijken met een openbare repetitie voor het stuk. 

Verder kan je, zoals iedere zaterdag, meedoen met een kunstworkshop in de kunstwerkplaats. Tegelijkertijd opent in De Hillevliet een tentoonstelling van Sharon Husicic. 

Lees meer over Cihad Caner en Metincan Güzel

Praktische informatie

Datum: zaterdag 9 december 
Tijd:
14.00 - 18.00 uur
Locatie:
Zuid. Boijmans Van Beuningen - Hillevliet 90, Rotterdam

Programma

14.00 – Opening tentoonstelling 
14.30 – Optreden Kenny Gomes 
15.15 – Straatnamentour met Hannah Dawn Henderson 
16.00 – Talk Tirdad Zolghadr 
17.15 – Open repetitie Metincan Güzel 

14.00 – 16.00 – Kunstwerkplaats 

Beeld in header door Mark Bolk