Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 27 september 2015

Vedute Backstage

Vedute vraagt onder meer vormgevers, kunstenaars, architecten een object te maken over het begrip ruimte. Museum Boijmans Van Beuningen presenteerde in de tweede editie van ‘Vedute Backstage’ een selectie van zestien objecten. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Design Derby: Nederland-België (1815-2015)’ toont de presentatie deze keer werken van Nederlandse en Belgische deelnemers.

Vedute, opgericht in 1991, is een stichting met als doel een bibliotheek van zogenaamde 'ruimtelijke manuscripten' op te bouwen. Deelnemers wordt gevraagd het begrip ruimte te visualiseren binnen het formaat van 44 x 32 x 7 cm. De werken passen in een standaard archiefdoos. Drieëntwintig jaar na de oprichting bestaat de collectie van Vedute uit 210 verschillende oplossingen van deze opdracht. Het museum toont in deze editie onder andere Robbrecht & Daem Architecten, Mels Couwel en Job Koelewijn.

 

De collectie wordt beheerd door Het Nieuwe Instituut en wisselende selecties worden ook regelmatig getoond in de bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen. Daarnaast zijn er verschillende publicaties verschenen en presenteren instituten ook zelf hun ontwerpen.

Voor meer informatie over de stichting of de manuscripten zie www.vedute.nl.