Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 08 januari 2017

Three Eyes - Five Young Chinese Designers

In 2016 ontvingen vijf jonge Chinese ontwerpers een opdracht van de Han Nefkens Foundation om nieuw werk te maken voor deze tentoonstelling, die te zien was in OCT Art & Design Gallery in Shenzhen, als een aanvulling op de reizende tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’.

De bekende Chinese ontwerpers Zha Dang, Dooling Jiang en ZucZug stelden eind 2016 een lijst samen van het Chinese modetalent van dit moment. Uit een shortlist selecteerden initiator Han Nefkens samen met gastconservator José Teunissen en artistiek directeur van OCT Art and Design Gallery in Shenzen Mr Feng Feng de ontwerpers die nieuw werk mogen maken. Museum Boijmans Van Beuningen toonde deze nieuwe Chinese kunstwerken vanaf oktober 2016 in Rotterdam in samenwerking met Han Nefkens Fashion on the Edge. Deze bijzondere samenwerking biedt al jaren een platform voor vernieuwende modeontwerpers. Zo krijgen nationale en internationale toptalenten van nu een mogelijkheid om hun werk te tonen voor een breed publiek.

De vijf ontwerpen van Dido LiuFang YeFFIXXED STUDIOSPercy Lau en ZAZ werden verbonden door het besef dat traditie en toekomst hand in hand moeten gaan. Een ontwerper heeft volgens de Chinese cultuur drie ogen nodig: twee om in de toekomst te kijken en één om achterom te kijken en terug te blikken op vijfduizend jaar Chinese cultuur.

Bij de tentoonstelling verscheen een publicatie, vormgegeven door Glamcult Studio en was uitgegeven door de Han Nefkens Foundation.

Op 30 september 2016 is de Profielprijs uitgereikt aan José Teunissen.