:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 01 januari 2030

REFLEXIONS

Tijdens de coronaperiode hebben Koen Feenstra en Juul Lindeboom ons benaderd om een samenwerking aan te gaan. We kregen een mail met hun verhaal, dat ging over het idee om een platform te creƫren waar jongeren de kans krijgen om zich te kunnen uiten. Tijdens de coronaperiode kampten (en kampen nog steeds als gevolg van) veel jongeren met mentale problemen door het sociale isolement waarin ze zaten. Deze specifieke tijd in het ontwikkelingsproces van jongeren is cruciaal voor het vormen van een identiteit.

Daarom zijn we samen met ze in gesprek gegaan en is hieruit het idee voor een online tentoonstelling ontstaan. We hebben een oproep op Instagram uitgezet waarop jongeren tussen de 14 en 22 jaar konden reageren. Waarop we hen de kans bieden om hun werken in te zenden. Dit mag van alles zijn. Van schilderwerken, sculpturen en performance-art tot digitale kunst en grafisch werk, zolang het maar een reflectie van henzelf is.

Van negen kunstenaars zijn er verschillende werken op onze Instagrampagina geplaatst. Om zo de werken van de jongeren een podium te geven en om bovendien een -digitale- plek te creëren waar jongeren hun creatieve kanten kunnen laten zien. Elke kunstenaar hebben we vervolgens de vraag: waarom is dit kunstwerk een reflectie van jou? gesteld. Hierop kregen we uiteenlopende, bijzondere antwoorden. 

Kandidaten

De jonge creatievelingen die meegedaan hebben aan de online tentoonstelling zijn: Anestasia Esik, Charlie de Zeeuw, Isa Zichterman, Kiki de Werk, Milou Laoussiyen, Neema Zoey, Chelsea van der Bend, Milo Boot en Shino Matsuura

Doe mee aan 'REFLEXIONS'

Ben je tussen de 14 en 22 jaar oud? Stuur ons een artistieke uiting van jou. Je kunt je kunst insturen naar Boijmans door een foto, video of animatie te sturen. We plaatsen dit vervolgens op onze Pinterest pagina, zodat jouw werk voor altijd online aan Boijmans gekoppeld is! 

Wil je meedoen? Stuur je werk dan naar social@boijmans.nl