Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 08 mei 2016

Kunst4Kids

In 2016 organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen wederom Kunst4Kids: de speciale verkooptentoonstelling voor kinderen. Dit succesvolle project geeft kinderen tussen de 5 en 18 jaar oud de kans voor €35 en zonder invloed van (groot)ouders een echt kunstwerk te kopen. Misschien is dit wel het begin van een carrière als kunstverzamelaar?

Voor Kunst4Kids waren 27 kunstenaars door het museum geselecteerd en gevraagd speciaal voor dit project een kunstwerk te maken. De kunstenaars kregen de vrije hand en kunnen van alles maken: tekeningen, sculpturen, collage’s, etc. Ouders hebben geen toegang tot de tentoonstelling, zodat kinderen op hun gemak een keuze kunnen maken en kiezen wat ze zelf mooi vinden. Als de kinderen eenmaal hun keuze hebben gemaakt, dan konden ze het kunstwerk meteen meenemen voor slechts €35.

Opening

Op zaterdag 30 april om 12.00 uur was de feestelijke opening van Kunst4Kids in Museum Boijmans Van Beuningen, gepresenteerd door Milouska Meulens (onder andere bekend van het Jeugdjournaal en Vroege Vogels). 

 

Sfeerimpressie Kunst4Kids 2016

Deelnemende kunstenaars

Aan 26 kunstenaars was gevraagd om speciaal voor Kunst4Kids kunstwerken te maken. Kinderen konden kiezen uit bijvoorbeeld zeefdrukken, sculpturen en tekeningen. De deelnemende kunstenaars in de editie van 2016 waren: Marijn Akkermans, Pedro Bakker, Irina Birger, Merijn Bolink, Mynke Buskens, David Derksen, Florette Dijkstra, Kevin Gallagher, Els ter Horst, Eiko Ishizawa, Nour-Eddine Jarram, Chiaki Kamikawa, Geer van der Klugt, Daisy Kroon, Johannes Langkamp, Margriet Luyten, Christien Meindertsma, Rory Pilgrim, Marcel Reijerman, Ugo Rondinone, Reinaart Vanhoe, Wouter Venema, Lorelinde Verhees, Weronika Zielinska, Timmy van Zoelen en Ina van Zyl.