:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 21 mei 2008

Dora Dolz - ¿Adónde vas?

Onder de titel ‘¿Adónde vas?’ presenteerde het museum een selectie uit het rijke en gevarieerde oeuvre van de Spaanse kunstenares Dora Dolz (1941-2008). Zij woonde en werkte al meer dan veertig jaar in Nederland en is vooral bekend dankzij haar kleurige, keramische objecten in parken en op pleinen, zoals het bankje in het Zocherspark bij de Euromast en de zetel op de hoek van de Heemraadssingel.

Haar oeuvre – dat naast keramische voorwerpen ook schilderijen, tapijten, kleden en glazen objecten omvat - bevindt zich op het grensgebied tussen kunst en vormgeving. In relatie tot elkaar fungeren deze werken als een ‘Gesamtkunstwerk’.

Binnen de Nederlandse kunst is Dolz' oeuvre onontkoombaar aanwezig als een krachtige, speelse en ook zeer Spaanse esthetiek met een onmiskenbare afzender.

De tentoonstelling ¿Adónde vas? werd verlengd tot en met 25 mei 2008. Met de tentoonstelling bracht Museum Boijmans Van Beuningen een eerbetoon aan het leven en de kunst van Dora Dolz. Op 1 maart 2008 is zij in haar woonplaats Rotterdam overleden.