:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 16 december 2012

Design Column #2 - The Human Index

De tweede presentatie in de nieuwe serie Design Columns van Museum Boijmans Van Beuningen focust op de uitzichtloosheid van de huidige economische situatie. In de tentoonstelling werd duidelijk dat het financiële systeem volledig los staat van de samenleving en de urgentie om de mens weer centraal te stellen wordt steeds sterker. Design Column #2 The Human Index toonde projecten en kunstwerken die inspringen op deze urgentie.

De crisis die maar niet wil wijken geeft kunstenaars en ontwerpers inspiratie voor projecten en kunstwerken die de mens weer centraal stellen. Design Column #2 The Human Index, toonde projecten die de mens en de aandacht voor het menselijk handelen centraal stellen. De projecten in deze kleine tentoonstelling gaven daarmee de discussie over het begrip waarde een nieuwe invulling.

In gesprek met

De Design Column is niet alleen bedoeld als presentatie, maar vraagt ook om een reactie en een gesprek. Op 17 november kwam hij in een rondetafel gesprek toelichting geven op The Exchanghibition Bank. Hij en andere deskundigen discussieerden met aanwezige bezoekers over de veranderingen in de economie en maatschappij. Op deze dag opereerde The Exchanghibition Bank ook daadwerkelijk in het museum. Bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen konden hun geld wisselen voor de bijzondere bankbiljetten. Vijf bankmedewerkers stonden tot hun beschikking. The Exchanghibition Bank - zonder medewerkers - is nog tot en met vrijdag 23 november in het museum te zien als onderdeel van de tentoonstelling Design Column #2 The Human Index.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.