:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 04 oktober 2012

Design Column #1 - Micro Impact

In de zomer van 2012 is Museum Boijmans Van Beuningen van start gegaan met de Design Column: een serie presentaties waarbij onderwerpen uit de actualiteit inspiratie geven voor het thema. Iedere drie maanden wordt in de Design Column een onderwerp uit het nieuws uitgelicht.

Design Column #1 heeft als titel Micro Impact, waarbij de discussie ontstaan over het publiek maken van het wetenschappelijk onderzoek naar het vogelgriepvirus van het Erasmus MC de aanleiding vormde. In deze eerste presentatie van de serie Design Columns staat het microscopische leven centraal. Door onderzoek is steeds meer kennis over de kleinste onderdelen van het leven beschikbaar, wat ontwerpers inspireert tot nieuwe toepassingen en uitingsvormen. De werken te zien in de tentoonstelling hebben ook allemaal te maken met het microscopische leven.

Op 22 juni werd duidelijk dat het onderzoek naar het vogelgriepvirus van het Erasmus MC toch, ongecensureerd, gepubliceerd is in het tijdschrift Science. Bekijk ook het item hierover van het NOS Journaal.

 

Boijmans@PICNIC: in gesprek met…

De Design Column is niet alleen bedoeld als presentatie, maar vraagt ook om een reactie en een gesprek. U bent daarom van harte welkom om deel te nemen aan een lezing en discussie met Alexandra Daisy Ginsberg. Zij stelt dat de biotechnologische revolutie één van de belangrijkste veranderingen is voor de eenentwintigste eeuw. Op 18 september komt zij een toelichting geven op haar onderzoek. De lezing en discussie vinden plaats op het festival PICNIC in Amsterdam. Meer informatie vindt u op de website van PICNIC.

Aanbieding Transnatural conferentie in Science Center NEMO in Amsterdam:

Tegelijkertijd met het PICNIC festival presenteert Transnatural festival een twee-daagse conferentie met thema's gerelateerd aan de Design Column-serie van Museum Boijmans Van Beuningen. Transnatural festival biedt de bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen een speciale prijs om deel te nemen aan de conferentie op 17 en 18 september. Boijmans kortingskaarten voor Transnatural conferentie zijn hier verkrijgbaar (U kiest de tickets: student & kortingsactie bedrijven). (NB: er is geen kaartverkoop in het museum)

Naast deze conferentie presenteert Transnatural festival een interdisciplinaire tentoonstelling (van 7 sept - 7 okt 2012). Deze toont toekomstscenario's en recente innovatie van de creatieve industrie, de wetenschap en het bedrijfsleven, natuurlijk ook toegankelijk voor de conferentiebezoekers.

 

Design in Boijmans

Deze tentoonstelling maakte onderdeel uit van het programma ‘Design in Boijmans’. Vormgeving staat deze zomer centraal in Museum Boijmans Van Beuningen. Met een vernieuwde opstelling van de museumcollectie en diverse designtentoonstellingen is er ook in 2012 veel aandacht voor design en vormgeving in het museum.