:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 16 januari 2015

Art Rocks 2014

Na een spannende finale op vrijdag 16 januari 2015 tijdens Eurosonic Noorderslag werd Bird in a Glasshouse de winnaar van Art Rocks 2014! In het Groninger Museum streden zeven finalisten om de hoofdprijs van € 1000. Bird in a Glasshouse schreef het nummer ‘Multiplied’ bij het kunstwerk Spiegelkamer Yayoi Kusama (Museum Boijmans Van Beuningen).

In 2014 daagde Art Rocks muzikanten uit om nieuwe nummers te schrijven bij de grootmeesters van de kunst. Maar liefst 165 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De beste dertig acts daarvan werden door een vakkundige jury en publieksstemmen geselecteerd voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Daar traden de artiesten op naast ‘hun’ kunstwerk. Na deze spannende voorrondes bleven zeven jonge finalisten over. De muziek varieerde van hiphop tot singer/songwriter en van pop tot rock. Bezoekers konden daarnaast genieten van gastoptredens van Art Rocks-ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi en de winnaar van Art Rocks 2012: Try Acrobatics.  

 

 

Over Art Rocks

In 2012 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen voor het eerst deze muziekcompetitie, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Een succesvolle eerste editie, met getalenteerde muzikanten en een enthousiast publiek. In 2015 was het tijd voor een tweede, landelijke editie in samenwerking met het Groninger Museum, Centraal Museum en wederom De Grote Prijs van Nederland. Jong en oud bezochten ook nu de muzikale events en inspirerende master classes. De twee finalenummers die tijdens Art Rocks 2015 gecomponeerd zijn bij kunstwerken uit Museum Boijmans Van Beuningen worden toegevoegd aan de muziekroute in multimediatour. Hier kunnen bezoekers bij de kunstwerken in het museum tracks en videoclips op hun smartphone bekijken en beluisteren.

Beluister hier de nummers van de finalisten: Art Rocks.

Art Rocks was mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij, de Janivo Stichting en NORMA.