Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
t/m 22 januari 2017

Alles kids - Tentoonstelling voor kinderen

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam organiseerde voor de eerste keer een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Trek lekker je schoenen uit, en doe vooral alsof je thuis bent. Ter afsluiting organiseerde het museum op de laatste dag nog één keer familierondleidingen.

De kunstwerken stonden op de grond of hingen laag zodat je ze heel goed kon bekijken. Je mocht soms in een kunstwerk kruipen. Niets hoeft, bijna alles mocht. In Museum Boijmans Van Beuningen hebben kinderen tot en met 18 jaar gratis toegang. Dat was tijdens 'Alles kids' niet anders.

Schoenen uit, alsof je thuis bent

Het museum wilde een thuisgevoel creëren zodat je je direct op je gemak voelt. Daarom schoenen uit, alsof je thuis bent. Je werd aan de hand van verschillende kunstwerken meegenomen en uitgedaagd om over jezelf en jouw wereld na te denken. Wie ben ik echt? Wat zou mijn huisdier van mij denken? Waar zou ik het liefst willen wonen en waarom? Er zijn verschillende ‘stations’ waar je van alles kunt doen waardoor je de dingen anders gaat zien.

Bekijk hier een video over de tentoonstelling

Reis langs de kunst

De kindertentoonstelling was samengesteld door Francesco Stocchi. Stocchi (40) is conservator moderne en hedendaagse kunst. Hij neemt je mee op reis langs de kunst en selecteerde zowel klassieke, moderne en hedendaagse kunst als vormgeving uit de collectie. Stocchi toont video’s, installaties, kunstwerken en sculpturen. Hij zoomt in op het individu en laat verschillende prikkelende zelfportretten zien zoals Mike Kelly Ahh… Youth, Zelfportret met Kermit van Wouter van Riessen en Dance or Exercise on the Perimeter of a Square van Bruce Nauman. Ook laat hij je deel uit maken van verschillende kunstwerken om kunst te ervaren. Volgens Stocchi hebben veel kunstenaars een speelse, spontane kant, hun werk laat het kind in hen zien.

Met dank aan

De kindertentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, Janivo Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en De Gijselaar Hintzenfonds.