Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 29 januari 2017

Aanwinsten van het prentenkabinet

Het tekeningen- en prentenbezit van het museum beslaat duizenden bladen vanaf de 15de eeuw tot heden‎. In de tentoonstelling ‘Aanwinsten van het prentenkabinet’ toonde Museum Boijmans Van Beuningen werken die in 2015 en 2016 zijn verworven.

Taren McCallan (Londen 1965) valt op door zijn surrealistische fantasie en stijl. Dat geldt ook voor Mai van Oers (Uden 1953), schilder en tekenaar, van wie het museum ook eerder al enkele werken heeft aangekocht. Sigrid Calon (Den Bosch 1969) maakt series gedrukt werk met een sterk optische werking. Salvo (Leonforte 1947 - Turijn 2015), bekend geworden in de jaren 80 tijdens de opleving van het wilde schilderen, is met verscheidene schilderijen en tekeningen in de collectie vertegenwoordigd.

De getoonde werken zijn aan het museum geschonken door Adriaan van Ravesteijn (Art & Project). De andere bladen zijn verworven met bijdragen van twee huisfondsen: Stichting Lucas van Leyden (Sigrid Calon) en het Peterich-Van Beuningen fonds (Mai van Oers, Taren McCallan).