:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Reizende tentoonstellingen

Je grenzen blijven verleggen, letterlijk en figuurlijk, dat is het adagium van Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum inspireert al vele generaties lang het publiek. Via nieuwe media komt het museum tegenwoordig bij iedereen thuis en op broekzakformaat. De reizende tentoonstellingen zorgen ervoor dat mensen op verschillende continenten persoonlijk kunnen kennismaken met de kunstcollectie van de stad Rotterdam.

Net als Marcel Duchamp’s ‘La boîte-en Valise’ (1952), een tentoonstelling verpakt op kofferformaat, komt Museum Boijmans Van Beuningen naar je toe en wil je laten genieten van al dat moois wat onze collectie te bieden heeft. Het museum pakt op locatie uit met zijn buitengewone tentoonstellingen voor een onvergetelijke ervaring voor het publiek buiten de eigen landsgrenzen. We zien naar je uit, waar ook ter wereld.

Marcel Duchamp, La boîte-en-valise, 1952, collectie Museum Boijmans Van Beuningen.
Marcel Duchamp, La boîte-en-valise, 1952, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Meer informatie

De kracht van het museum ligt in de veelzijdige collectie die het beheert en hoe het steeds weer, voor elke tijd, in iedere generatie, de actualiteit van de verzameling benadrukt en toelicht.

Museum Boijmans Van Beuningen is gestoeld op oude tradities, maar is ook een museum dat zich jong en dynamisch presenteert en aan de frontlijn staat als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van beheer, behoud, onderzoek, presentatie, educatie en nieuwe media. Creativiteit en innovatie zijn de stuwende krachten in de vooruitgang van het museum.

Reizende tentoonstellingen

Onder de naam Reizende Tentoonstellingen (voorheen BVB Collections) verzorgt Museum Boijmans Van Beuningen een reizend tentoonstellingsprogramma met een aanbod dat gebaseerd is op de uiteenlopende collectie van het museum. Het biedt hoogwaardige tentoonstellingen rondom een aantal kerncollecties van het museum zoals Zeventiende Eeuw, Klassiek Modernen, Surrealisme, Design, kunstnijverheid, moderne stromingen en werk op papier. Het museum verzorgt deze tailor-made naar de wensen van de bruikleennemer.

Services en ondersteuning

Wij stellen de jarenlange ervaring van het museum op het gebied van internationale bruiklenen en kunsttransporten graag ter beschikking van de bruikleennemer. Onze medewerkers zullen met grote zorg en toewijding toezien op de installatie van de tentoonstelling. Dit uiteraard in nauw overleg met jullie organisatie. Ook denkt het team van Reizende Tentoonstellingen graag mee over aanvullende activiteiten die de tentoonstelling bij de bruikleennemer tot een succes zullen maken. Neem voor meer informatie over de tentoonstellingen contact op met Sandra Tatsakis, Hoofd Reizende Tentoonstellingen.

Nu te zien

Dalí, Magritte, Man Ray e il Surrealismo. Capolavori dal Museo Boijmans Van Beuningen in MUDEC, Milaan

Vanaf 22 maart tot 30 juli 2023. 'Surrealist Art. Masterpieces from Museum Boijmans Van Beuningen’ laat een breed publiek kennismaken met het surrealisme in de beeldende kunst zoals dat in Rotterdam is en wordt verzameld. Te zien zijn onder meer de Freudiaanse Venus van Milo met laden van Dalí, het wonderlijke Verboden af te beelden van René Magritte en Again the Gemini are in the Orchard, een van een dromerige fantasie doortrokken schilderij van Leonora Carrington. Minder bekend maar bijzonder aan de selectie zijn het werk van de Nederlandse surrealist Kristians Tonny en dat van Unica Zürn, een Duitse dichteres-kunstenaar die zich na de Tweede Wereldoorlog aansloot bij de surrealisten in Parijs.

Lees meer
Nu te zien
Foto Lars Minnes

Geweest

De volgende tentoonstellingen zijn al op reis geweest:

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven over de reizende tentoonstellingen? Schrijf je dan in voor de Engelstalige nieuwsbrief.

Boijmans in Transit

Sinds 2019 is Museum Boijmans Van Beuningen gesloten voor een grootschalige renovatie en vernieuwing. Dit zal naar verwachting zeven jaar duren. Tijdens deze Transit-periode trekt het museum de stad Rotterdam en de wereld in om publiek te raken met zijn internationale topcollectie. Samen met acht buurlocaties in de stad hebben we een unieke samenwerking onder de noemer ‘Boijmans bij de Buren’. Boijmans opereert daarnaast in het buitenland, met reizende tentoonstellingen. Sinds het schooljaar van 2019/2020 maakt het museum Rotterdamse scholieren bekend met échte collectiestukken met ‘Boijmans in de Klas’. Vanaf begin 2020 is Boijmans samen met Humanitas, en andere partners uit buurt en stad, actief in een voormalige school aan de Hillevliet 90. Deze krijgt met Boijmans Hillevliet zijn functie terug als plek om te leren en te maken. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen gestaag, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 154.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd.

Contact

BVB Collections

Sandra Tatsakis
Sandra Tatsakis Hoofd Internationale Tentoonstellingen
(0031) 010-4419421 tatsakis@boijmans.nl