Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans Hillevliet

Museum Boijmans Van Beuningen wil zich beter verbinden aan bewoners in de stad. In Rotterdam Zuid, Hillevliet 90, is in de voormalige technische school het Huis van de Wijk Hillevliet gevestigd. Een ontmoetingsplaats waar bewoners samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of er aan deelnemen. Hier zijn we aan het werk met talentvolle makers, maatschappelijke partners en sleutelfiguren uit de buurt. Onze locatie in Hillevliet wordt géén museumdependance met tentoonstellingen, maar een eerste stap in een breder programma op Rotterdam Zuid. De voormalige school krijgt zijn functie terug als plek om te leren en te maken.

Het project start bescheiden vanuit een vast lokaal in de school dat fungeert als luisterpost; een plek om samen te eten, praten en werken.

Boijmans in transit op Zuid

Museum Boijmans Van Beuningen is ‘in transitie’, dat wil zeggen dat het niet meer is wat het was en nog niet is wat het zal zijn. Het museumgebouw is gesloten maar we staan open voor experiment en vernieuwing. De transitieperiode is een kans om te leren van het publiek en de stad; een kans ook om het museum te verbinden met nieuwe generaties, kunstenaars en verzamelaars. Dit doen wij op verschillende plekken in de stad.

Toen het publieke leven werd stilgelegd door de maatregelen rondom COVID-19 sloot ook Huis van de Wijk Hillevliet zijn deuren. Vanaf 4 juni zijn wij weer actief op locatie. Houd de pagina in de gaten voor updates over het programma.

Voor wie meer wil weten is er elke donderdag inloopdag, neem contact op met Anne Sikma, sikma@boijmans.nl, voor meer informatie.

Activiteiten

  

Inloopworkshop Torenhoog

In het kader van Jeugdvakantiepaspoort
Iedere woensdag Van 12:00 tot 15:00.
Data: 22 en 29 juli, 5, 12, 19, 26 augustus
Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Bouw jij de allerhoogste toren? 

Deze zomer is Museum Boijmans Van Beuningen te vinden in het Huis van de Wijk (Hillevliet 90). In het kader van Jeugdvakantiepaspoort kun je met andere kinderen de bouwstrijd aan gaan; wie bouwt de allerhoogste toren?

Samen gaan jullie ook nog één enorme toren bouwen. Je tekent een stukje van een heel bekend schilderij van Museum Boijmans Van Beuningen: De toren van Babel. Ga jij tekenen of knutselen met glitter, potlood of papier? Dat kies je niet zelf maar wordt voor jou gekozen, super spannend. Jouw tekening mag je daarna ophangen en al die tekeningen samen vormen een levensgrote toren die de hele zomer te zien zal zijn.

Inloopworkshop Torenhoog