:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans in de Stad

Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museum blijft de collectie zichtbaar in de stad. Boijmans is er actief en zichtbaar en ondersteunt projecten die de Rotterdamse samenleving, waarin ze is geworteld, inspireert. Andersom inspireert de stad Boijmans en werken we met vele partners aan een programma waarin de kunstcollectie wordt gedeeld.

Boijmans heeft een changemakers-programma ingezet om sociale innovaties in de stad aan te jagen, vanuit design en kunst. Met de menselijke energiecentrale in BoTU en de eerste online tentoonstelling over de afbreekeconomie. Op Zuid heeft het museum een locatie geopend, Boijmans Hillevliet, zijn we in gesprek met de buurt, collega’s en creatieve makers over kunst, cultuur en het leven in Rotterdam en ontwikkelen we samen een programma dat gericht is op de buurt en Rotterdam-Zuid.

Het museum in een veranderende samenleving

In het museum staat de blik op de wereld centraal. Door de kunst leren we elkaar kennen, met elkaar leven en delen, het museum heeft daarin een belangrijke rol. Nu Boijmans gesloten is voor renovatie en vernieuwing zetten we in op projecten in de stad. Juist omdat we hier onze wortels hebben, om voeding te blijven houden en om van betekenis te kunnen zijn voor Rotterdammers. Dat doen wij in lokale samenwerkingen. Boijmans kan een bijdrage leveren in het versterken van de kracht van Rotterdam (175 nationaliteiten) door culturele verbindingen te leggen, waardoor een nieuwe gezamenlijke cultuur ontstaat en er vooruitgang is.

De projecten van Boijmans in de Stad

Lees meer over de projecten van Boijmans in Rotterdam: