Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans in de Stad

Dit social design-programma wordt ingezet om sociale innovaties in de stad aan te jagen, vanuit design en kunst. Nu Boijmans gesloten is voor de renovatie en vernieuwing, is er tijd om projecten in de stad te ondersteunen en zo de Rotterdamse samenleving, waarin ze is geworteld, te inspireren.

Boijmans in de Stad: Museum Boijmans Van Beuningen in een veranderende samenleving

In 2017 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen 50 kunstenaars en designers in de tentoonstelling ‘Change the System’. Alle makers droegen oplossingen aan voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken en toonden de veranderkracht van design en kunst. Dit onderzoek naar oplossingen en het netwerk dat de tentoonstelling opleverde, zet conservator Annemartine van Kesteren nu door in de stad Rotterdam door verschillende stedelijke interventies te programmeren in samenwerking met diverse partners in de stad. De komende vier jaar ontwikkelt Boijmans een Changemakers programma, onder de noemer ‘Boijmans in de Stad’, rondom grootstedelijke problemen, waaronder schaarste en eenstemmigheid.

’Changemakers Rotterdam’ is het social design-programma van Museum Boijmans Van Beuningen dat wordt ingezet om sociale innovaties in de stad te stimuleren vanuit de verbeelding van de kunst. Het werkt als een artistiek breekijzer. In het museum staat de blik op de wereld centraal. Door de kunst leren we elkaar kennen, met elkaar leven en delen, het museum heeft daarin een belangrijke rol. Nu Boijmans gesloten is voor renovatie en vernieuwing zetten we in op projecten in de stad. Juist omdat we hier onze wortels hebben, om voeding te blijven houden en om van betekenis te kunnen zijn voor Rotterdammers in lokale samenwerkingen. Boijmans kan een bijdrage leveren in het versterken van de kracht van Rotterdam (175 nationaliteiten) door culturele verbindingen te leggen, waardoor er een nieuwe gezamenlijke cultuur en vooruitgang ontstaat.

De projecten van Boijmans in de Stad

Lees meer over de projecten van Boijmans in Rotterdam: