Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Boijmans in de Klas

We houden de collectie graag zichtbaar, bekend en levendig onder scholieren door naar de scholen toe te gaan.

Echte kunst op school

Voor primair en voortgezet onderwijs in de regio Rotterdam is het mogelijk om vanaf schooljaar 2019-2020 Boijmans in de Klas-lessen te boeken. Papegaai Paulo komt bij de allerkleinsten langs met beelden van dieren. Voor oudere leerlingen nemen we 17e eeuwse gebruiksvoorwerpen of surreële kunst mee. Daarnaast gaat ook de hoogwaardige reproductie - gemaakt door de Universiteit van Tokio - van de toren van Babel mee naar scholen en bieden we lessen met conceptuele kunst aan. De lessen worden gegeven in de klas door een ervaren museumdocent. De leerlingen bekijken de meegebrachte collectiestukken en iedere les bevat een activerende verwerking.

Pilot: maatwerk in samenwerking

Naast de lessen in de klas experimenteert het museum ook met andere vormen van aanpak. Voor een pilot is het museum een samenwerking aangegaan met De Theaterhavo/vwo. Derdejaars vormgeefleerlingen maakten een tentoonstelling in school van twintig collectiestukken met de titel ‘Compressed Emotions’ geïnspireerd op het kunstwerk ‘Compression de Bicyclette’ van César (1970). De tentoonstelling was te zien tijdens de Nationale Museumweek van 8 tot en met 14 april 2019. Het museum onderzoekt op welke manier meer van deze samenwerkingsprojecten met scholen opgezet kunnen worden. Heb je interesse of ideeën voor samenwerkingen? Neem dan contact met ons op via educatie@boijmans.nl.

Onderwijsnieuwsbrief

Onderwijsnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Museum Boijmans Van Beuningen organiseert op het gebied onderwijs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via onderstaande link - vink daarvoor bij 'toestemmingen' het vakje 'onderwijs' aan.