:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Voortgezet onderwijs Alle niveaus

Het ontwerp belicht

Prijs v.a.
€ 50,00
Locatie
Depot Boijmans Van Beuningen

Met het spiegelende 40 meter hoge publieke depotgebouw van de Rotterdamse architect Winy Maas van MVRDV heeft de stad er een nieuwe icoon bij. Hoe is dit ontwerp tot stand gekomen? Hoe zijn de verschillende functies, wensen en eisen in het ontwerp uitgedacht? De binnenkant is net zo spectaculair.

Architect John Körmeling ontwierp de entreehal en beeldend kunstenaar Marieke van Diemen een labyrint van zwevende vitrines waarin collectiestukken te zien zijn. De leerlingen bezoeken tijdens dit programma het depot tot aan het panoramische dakterras en ontdekken de bijzondere kenmerken van dit gebouw. 
Tip: dit programma is ook geschikt ter voorbereiding op het (tehatex eindexamen)thema 'Kunst en Leven' of Kunst Algemeen: stuur na het boeken een mail naar educatie@boijmans.nl met erbij de datum en tijdstip van bezoek en dat het gaat om een klas die komt in het kader van dit examenvak.

N.B. per 12 leerlingen is 1 begeleider vanuit school verplicht.

 

WEBORDER
Ben je in het bezit van de cultuurkaart, klik dan hier om de boeking op basis van je cultuurkaartnummer te maken. De betaling wordt dan door ons in de CJP portal aangemaakt.