:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
MBO Alle niveaus, Alle studierichtingen

Lievelingen met workshop

Locatie
Depot Boijmans Van Beuningen

In de tentoonstelling Lievelingen zijn ruim tachtig schilderijen en enkele sculpturen te zien. Welke verhalen vertellen deze werken? En wiens lievelingen zijn het eigenlijk?

Met de tentoonstelling ‘Lievelingen’ viert het museum dat Museum Boijmans Van Beuningen in 2024 precies 175 jaar oud is. Er zijn meesters te zien als Rembrandt, Van Gogh, Picasso, Dali, maar ook aan De toren van Babel en werk van Rachel Ruysch, Jean-Michel Basquiat en nog veel meer. Onder begeleiding van een kunstdocent bekijken en bespreken de leerlingen deze uiteenlopende kunstwerken: hebben zij zelf ook een lievelingskunstwerk?
Tijdens de workshop maken de studenten met verschillende materialen een nieuw kunstwerk van zelf gekozen fragmenten van Lievelingen die ze in de presentatie hebben bekeken.

Per 13 leerlingen verwachten we een begeleider vanuit school, zij worden begeleid door 1 kunstdocent. Als er meer dan 13 leerlingen zijn dan worden er meerdere kunstdocenten ingepland. 

WEBORDER
Ben je in het bezit van de mbo cultuurkaart, klik dan hier om de boeking op basis van je cultuurkaart nummer te maken. De betaling wordt dan door ons in de CJP portal aangemaakt.