Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Steun het depot

Samen met u hebben we de kans het eerste openbare kunstdepot ter wereld te bouwen – een wereldprimeur, hier in Rotterdam. Nooit eerder liet een museum zijn publiek achter de schermen toe om te ervaren hoe vol passie en liefde voor de kunst gezorgd wordt.

We willen dat bezoekers onze experts ontmoeten, kunstwerken van a tot z gerestaureerd kunnen zien worden, zilverwerk gepolijst, en meesterstukken verpakt voor vervoer naar exposities in het buitenland. Om het gebouw van binnen net zo spectaculair te maken als de spiegelende buitenkant hebben we fantastische plannen en daar kunt u deel van uitmaken.

Al € 9 miljoen (75%) gedoneerd

De financiering voor Depot Boijmans Van Beuningen bestaat uit een mix van private en publieke gelden. De kosten voor de bouw zijn, mede dankzij de zeer genereuze steun van Stichting de Verre Bergen gedekt; onze focus ligt nu op het realiseren van een unieke bezoekerservaring waarvoor we € 12 miljoen aan private middelen werven. Zo komt er een dakterras, ontwikkelen we state of the art publieksbegeleiding en wordt er een atrium gecreë​erd met zwevende glazen vitrines gevuld met kunst; een duizelingwekkende ervaring voor elke bezoeker.  Negen miljoen, ofwel 75%, van de benodigde financiering is rond. Om de plannen voor de inrichting van het gebouw te realiseren is nog € 3 miljoen nodig. Van dit bedrag kunnen onder andere vier restauratie-ateliers, een filmtheater en het dakterras met 75 berkenbomen worden gerealiseerd. Daarnaast werven we € 5 miljoen voor het endowment, waarmee we de zorg voor de collectie, educatieprogramma’s en kunstaankopen kunnen ondersteunen.

Geef met ons de toekomst vorm

Met uw steun kunnen we van het depot meer maken dan een geweldig gebouw dat een fantastische collectie huisvest. Veel meer. We nodigen u uit om samen met ons de toekomst vorm te geven!

Word Grondlegger

In deze spannende periode waarin we een wereldprimeur ontwikkelen, heeft u de kans om met uw ondersteuning blijvend herdacht te worden. Schenkers die € 50.000 of meer toezeggen, verwerven daarmee de eervolle titel van Grondlegger en krijgen hiervoor naamsvermelding in een speciaal deel van de ontvangsthal.

Verbind uw naam aan Depot Boijmans Van Beuningen

Het depot heeft straks een breed scala aan uiterst zichtbare, drukbezochte ruimtes. Dit biedt u een unieke kans om als schenker langdurige erkenning te krijgen: u kunt uw naam aan zo’n ruimte verbinden. Deze mogelijkheden beginnen bij € 75.000.

Draag bij aan het endowment

Bijdragen aan het endowment betekent bijdragen aan de eeuwigheid. Via het endowment wordt er gebouwd aan een structureel vermogen. Het jaarlijkse rendement hiervan wordt ingezet voor de zorg voor de collectie, educatieprojecten of kunstaankopen.

Wilt u meer informatie over hoe u financieel kunt bijdragen aan de realisatie van deze wereld première in Rotterdam? Of wilt u uw schenkingswensen bespreken? Neem dan contact op met Minke van Hooff, hoofd Relatiebeheer en Filantropie: 010 44 19 478, hooff@boijmans.nl.

Ook als u niet in Nederland woont kunt u bijdragen aan Depot Boijmans Van Beuningen en mogelijk ook fiscaal voordeel genieten.

Als bedrijf of stichting wilt u mogelijk direct aan het museum schenken. Wij kunnen u hierbij helpen

Schenken vanuit de VS met fiscaal voordeel

Als inwoner van de VS kunt u met optimaal fiscaal voordeel schenken via de King Baudouin Foundation United States (KBFUS) waarmee wij een samenwerking zijn aangegaan. De KBFUS is vrijgesteld van belasting en heeft een 501 ( c)(3) status. Museum Boijmans Van Beuningen staat bij KBFUS geregistreerd als ‘the American Friends of the Museum Boijmans van Beuningen’.

Schenkingen met credit card: bezoek de pagina van Museum Boijmans Van Beuningen op de website van KBFUS voor het doen van een online schenking.

Schenkingen via cheque: schrijf een cheque uit naar KBFUS en vermeld in het memo gedeelte ‘American Friends of Museum Boijmans Van Beuningen’ en stuur deze op naar KBFUS, 10 Rockefeller Plaza, 16th Floor, New York, NY 10020.

Schenkingen via ‘wire transfer’ of andere wijze van schenken: Email KBFUS at: info@kbfus.org or phone (212) 713 7660.

Schenken via donor advised fund: als u Museum Boijmans Van Beuningen periodiek wilt steunen dan kunt u contact opnemen met KBFUS. U kunt meer lezen over Donor Advised Funds op de website van KBFUS.

Voor vragen kunt u KBFUS op de volgende wijze benaderen:
www.KBFUS.org
10 Rockefeller Plaza, 16th Floor, New York, NY 10020
info@kbfus.org
+1 (212) 713-7660

Contact

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met u mee.

Minke van Hooff
Minke van Hooff Hoofd Relatiebeheer en filantropie
+31 (0)10 44.19.656 hooff@boijmans.nl