:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Adopteer een spiegel

Met jouw steun kunnen we van Depot Boijmans Van Beuningen meer maken dan een geweldig gebouw dat een fantastische collectie huisvest. Veel meer. Stel je voor dat je een stukje Rotterdam kunt adopteren en deel kunt uitmaken van een nieuw icoon in de stad.

Depot Boijmans Van Beuningen is een wereldprimeur: het eerste publiektoegankelijke depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum: hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kun je – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten. Ook kun je meekijken met bijvoorbeeld conservering en restauratie. De buitenzijde van Depot Boijmans Van Beuningen wordt beeldbepalend voor de stad: van top tot teen gehuld in spiegels waarin de hele skyline van Rotterdam zichtbaar is. Deze gevel met dubbelgekromde spiegels is uniek.

Om het gebouw van binnen net zo spectaculair te maken als de spiegelende buitenkant hebben we fantastische plannen. Denk bijvoorbeeld aan het mogelijk maken van de vier restauratieateliers, een kleine filmzaal of een gratis toegankelijk dakterras voor iedereen. Stel je voor dat jij precies kunt aanwijzen welke spiegel van jou is. Adopteer een van de 1.664 spiegelpanelen en bouw mee aan het nieuwe icoon van Rotterdam.

Bouw mee

Bouw mee

Ben je enthousiast en wil je een spiegel adopteren? Klik hier verder!

Hoe werkt het?

Kies een van de 1.664 unieke spiegelpanelen*. Je bouwt nu officieel mee. De realisatie van het depot kun je dagelijks volgen op de website en uiteraard krijg je meteen de uitnodiging om als een van de eerste te komen grasduinen.

1 Spiegelpaneel      € 1.000 eenmalig ** 
Je krijgt:

  • Een adoptiecertificaat corresponderend behorende bij jouw unieke spiegelpaneel;
  • Een uitnodiging voor 2 personen voor de officiële opening in het najaar van 2021;
  • Een jaar gratis toegang tot Depot Boijmans Van Beuningen.

Lijkt het je leuk om meerdere spiegels tegelijk te adopteren? Vanaf 5 spiegels ontvang je extra privileges. Neem contact op met Minke van Hooff (010-4419478 of hooff@boijmans.nl) of Sophie Rietveld (010-4419684 of rietveld@boijmans.nl). Zij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

* Aan de Erasmus MC-zijde van het depot bevinden zich 158 spiegels voorzien van een extra matterende laag. Wilt u weten welke spiegels dit precies zijn? Neem dan contact met ons op

** De adoptie van een spiegel kun je in je belastingaangifte opvoeren als een eenmalige gift aan Museum Boijmans Van Beuningen. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van uw inkomen. Als meer dan 1% (de drempel) van het inkomen aan goede doelen is besteed, is het gedeelte daarboven fiscaal aftrekbaar, tot een maximum van 10% van uw inkomen. Meerdere giften in een jaar aan verschillende ANBI-instellingen kunnen bij elkaar worden opgeteld.

Video: Sonia Herman Dolz.

Wereldprimeur

Wereldwijd tonen musea gemiddeld slechts 8% van hun collectie. Dat geldt ook voor Museum Boijmans Van Beuningen. Het grootste deel van onze rijke collectie is opgeborgen in depots die niet toegankelijk zijn voor publiek. Wij willen met deze standaard breken. Met de opening van Depot Boijmans Van Beuningen kan iedereen straks genieten van 100% van onze collectie. Het eerste en enige publiekstoegankelijk kunstdepot ter wereld.

Iedere bezoeker is straks vrij om op onderzoek of op jacht te gaan door de collectie. Je kunt er rondzwerven en je ontdekkingstocht zelf bepalen, om zo kunstwerken te vinden die je aanspreken en prikkelen. Je ontmoet onze experts en kijkt mee hoe kunstwerken van a tot z gerestaureerd worden, zilverwerk gepolijst, en meesterstukken verpakt voor vervoer naar exposities in het buitenland. ‘Achter de schermen’ wordt vóór de schermen.

Contact

Wil je meer weten over de verschillende manieren om het museum of het depot te steunen?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Minke van Hooff
Minke van Hooff Hoofd Relatiebeheer en filantropie
+31 (10) 44.19.478 hooff@boijmans.nl