Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Adopteer een spiegel

Stel je voor dat je deel uit kunt maken van een nieuwe beleving en verrijking van Rotterdam. Met jouw steun kunnen we van Depot Boijmans Van Beuningen meer maken dan een geweldig gebouw dat een fantastische collectie huisvest. Veel meer.


Om het gebouw van binnen net zo spectaculair te maken als de spiegelende buitenkant hebben we fantastische plannen. Denk bijvoorbeeld aan: vier restauratieateliers, een kleine filmzaal en een gratis toegankelijk dakterras voor iedereen.

De buitenzijde van Depot Boijmans Van Beuningen wordt beeldbepalend voor de stad: van top tot teen gehuld in spiegels waarin iedereen die voorbij loopt zichzelf ziet. Stel je voor dat jij precies kunt aanwijzen welke spiegel jij hebt bijgedragen. Adopteer een van de 1.664 spiegelpanelen en bouw mee aan het nieuwe icoon van Rotterdam.

Hoe werkt het?

Deelgenoot worden kan heel eenvoudig. Je kiest een van de 1.664 unieke spiegelpanelen, van dit paneel ontvang je een certificaat als bewijs van adoptie. Je bouwt nu officieel mee. De realisatie van het Depot kun je dagelijks volgen op de website en uiteraard krijg je meteen de uitnodiging om als een van de eerste te komen grasduinen.

1 Spiegelpaneel      € 1.000 eenmalig*

Je krijgt dan:

  • Een adoptiecertificaat corresponderend behorende bij uw unieke spiegelpaneel;
  • Een uitnodiging voor 2 personen voor de Zilveren opening; het gebouw is klaar maar bevat nog geen kunst. Een unieke ervaring.
  • Een jaar gratis toegang tot Depot Boijmans Van Beuningen.

Lijkt het je leuk om meerdere spiegels tegelijk te adopteren? Vanaf 5 spiegels ontvang je extra privileges.

Neem dan contact op met Minke van Hooff (010-44.19.468 of hooff@boijmans.nl) of Elise van der Laan (010-44.19.684 of laan@boijmans.nl). Zij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

*
De adoptie van een spiegel kun je in je belastingaangifte opvoeren als een eenmalige gift aan Museum Boijmans Van Beuningen. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van uw inkomen. Als meer dan 1% (de drempel) van het inkomen aan goede doelen is besteed, is het gedeelte daarboven fiscaal aftrekbaar, tot een maximum van 10% van uw inkomen. Meerdere giften in een jaar aan verschillende ANBI-instellingen kunnen bij elkaar worden opgeteld.

Een wereldprimeur

Wereldwijd tonen musea gemiddeld slechts 8% van hun collectie. Dat geldt ook voor Museum Boijmans Van Beuningen. Het grootste deel van onze rijke collectie is opgeborgen in depots die niet toegankelijk zijn voor publiek. Wij willen met deze standaard breken. Met de opening van Depot Boijmans Van Beuningen kan iedereen straks genieten van 100% van onze collectie. Het eerste en enige publiekstoegankelijk kunstdepot ter wereld.

 

Iedere bezoeker is straks vrij om op onderzoek of op jacht te gaan door de collectie. Je kunt er rondzwerven en je ontdekkingstocht zelf bepalen, om zo kunstwerken te vinden die je aanspreken en prikkelen. Je ontmoet onze experts en kijkt mee hoe kunstwerken van a tot z gerestaureerd worden, zilverwerk gepolijst, en meesterstukken verpakt voor vervoer naar exposities in het buitenland. ‘Achter de schermen’ wordt vóór de schermen.

Contact

Wil je meer weten over de verschillende manieren om de bouw van het depot te steunen?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Minke van Hooff
Minke van Hooff Hoofd Relatiebeheer en filantropie
+31 (10) 44.19.478 hooff@boijmans.nl