:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Strandgezicht bij maanlicht

Vraag maar raak

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Rond 1875 schilderde Daubigny een reeks zeegezichten in de buurt van het plaatsje Villerville, even ten zuiden van Le Havre aan de monding van de Seine. Schepen en mensen langs het strand ontbreken volledig of zijn niet meer dan minieme vlekjes. Soms ontbreekt ook het strand en zien we alleen hoe het door zware wolken brekende licht van de zon of de maan weerkaatst op de golven van de zee. Dit soort in snel tempo geschilderde natuurstudies werd hoog gewaardeerd door de Impressionisten. Daubigny wordt dan ook wel beschouwd als een voorloper van de Impressionisten.
Het paneel vormt een typerend voorbeeld van dit deel van Daubigny's oeuvre. De waardering voor Daubigny's werk in Nederland en onder kunstenaars blijkt onder meer uit de 25 werken van Daubigny die in bezit waren van de schilder H.W. Mesdag. Daaronder waren ook een aantal kust- en zeegezichten.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Strandgezicht bij maanlicht
Materiaal en techniek Olieverf op paneel
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte Error: 48,5 is not a valid BCD value cm
Hoogte Error: 25,3 is not a valid BCD value cm
Makers Schilder: Charles-François Daubigny
Inventarisnummer VdV 16
Credits Bruikleen / Loan: Stichting Willem van der Vorm 1972
Collectie Moderne Kunst
Verwervingsdatum 1972
Vervaardigingsdatum in circa 1865 - 1875
Verzamelaar Willem van der Vorm
Interne tentoonstellingen De verzameling Willem van der Vorm. Schilderijen van Hollandse en Franse meesters uit de 17e en 19e eeuw (1950)
De Collectie Verrijkt (2011)
De collectie als tijdmachine (2017)
Externe tentoonstellingen Jongkind & vrienden (2017)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Frankrijk > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Charles-François Daubigny

Parijs 1817 - Parijs 1878

De eerste leermeester van Charles François Daubigny was zijn eigen vader, die ook kunstschilder was. Na een reis door Italië in 1836 werkte Daubigny enige...

Bekijk het volledige profiel