:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
Rivier bij avond

Vraag maar raak

Laden...

Bedankt, je vraag is verzonden.

Helaas, er is iets mis gegaan met het verzenden van je vraag. Probeer het aub nog eens.

High-res beeldmateriaal aanvragen

Meer informatie

Daubigny was bij uitstek schilder van rivierlandschappen. Hij vond zijn motieven rond Parijs, aan de oevers van de Seine, de Marne, de Loing, de Yonne en vooral de Oise. Vaak maakte hij gebruik van 'Le botin', een bootje met kajuit om vanaf het water, ongedeerd door wind en regen, de oevers te schilderen. Daubigny heeft in 1862 in de vorm van een serie etsen een kostelijk verslag van zijn avonturen met zijn bootje gegeven onder de titel 'Voyage en bateau, croqius à l'eau forte'. Ook op zijn reis door Nederland in 1871 maakte hij gebruik van een boot. Het resultaat was een reeks indrukwekkende, typisch Hollandse riviergezichten met molens.
Dit paneel, dat ongeveer 1873 gedateerd wordt, werd geschilderd aan de oevers van de Oise. Er bestaan meerdere versies van deze compositie. Eén van die versies bevindt zich in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Lees verder Lees minder

Collectieboek

Collectieboek Bestellen

Specificaties

Titel Rivier bij avond
Materiaal en techniek Olieverf op paneel
Objectsoort
Schilderij > Schildering > Tweedimensionaal object > Kunstvoorwerp
Locatie Dit object is in het depot
Afmetingen Breedte 41,2 cm
Hoogte 25 cm
Makers Schilder: Charles-François Daubigny
Inventarisnummer VdV 15
Credits Bruikleen Stichting Willem van der Vorm, 1972
Collectie Moderne Kunst
Verwervingsdatum 1972
Vervaardigingsdatum in circa 1873
Verzamelaar Willem van der Vorm
Interne tentoonstellingen De verzameling Willem van der Vorm. Schilderijen van Hollandse en Franse meesters uit de 17e en 19e eeuw (1950)
De Collectie Verrijkt (2011)
De collectie als tijdmachine (2017)
Materiaal
Object
Geografische herkomst Frankrijk > West-Europa > Europa

Alles over de maker

Charles-François Daubigny

Parijs 1817 - Parijs 1878

De eerste leermeester van Charles François Daubigny was zijn eigen vader, die ook kunstschilder was. Na een reis door Italië in 1836 werkte Daubigny enige...

Bekijk het volledige profiel