:host { --enviso-primary-color: #FF8A21; --enviso-secondary-color: #FF8A21; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
7 February 2020

Gift van ruim een half miljoen euro van de BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 5 februari ontving Museum Boijmans Van Beuningen de jaarlijkse vaste bijdrage van € 500.000 plus € 23.973 dat het afgelopen jaar door liefhebbers van het museum bij elkaar is gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor Museum Boijmans Van Beuningen extra te steunen.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De goededoelenloterij steunt jaarlijks vele musea en erfgoedinstellingen. Tijdens het Goed Geld Gala in Naturalis in Leiden nam Boijmans-directeur Sjarel Ex de cheque met het mooie bedrag in ontvangst. “De steun van de BankGiro Loterij is een fantastische bijdrage voor musea in Nederland. Wij zijn verheugd over het bedrag dat de BankGiro Loterij ons ter beschikking stelt waarmee wij de mogelijkheid hebben gekregen mooie aankopen te doen en deze te delen met de museumbezoekers.”, aldus Ex. Het langlopende partnership met de BankGiro Loterij resulteerde de afgelopen jaren in vele belangrijke aankopen en prachtige tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen. In 2018 werd een extra bijdrage van €1,5 miljoen gedaan voor de bezoekerservaring van Depot Boijmans Van Beuningen dat najaar 2021 opent.

 

 

84,3 miljoen euro voor culturele sector

In 2020 wordt een recordbedrag van ruim 84,3 miljoen euro geschonken aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland; dat is 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. De loterij maakte 5 februari jongstleden dan ook bekend een recordopbrengst te kunnen verdelen onder 77 culturele organisaties in heel Nederland. Museum Boijmans Van Beuningen is niet alleen de BankGiro Loterij maar ook de spelers van de loterij zeer erkentelijk. Mede dankzij hen, kan het museum ook in 2020 mooie aankopen doen en ambitieuze plannen realiseren.

Aanvraag extra financiering

Museum Boijmans Van Beuningen had een aanvraag voor ‘extra financiering’ ingediend bij de BankGiro Loterij, voor de renovatie en vernieuwing van het museum. Helaas is deze aanvraag door de loterij niet toegewezen. De BankGiro Loterij heeft laten weten dat het project nog moet rijpen en nu niet zal instappen voor financiering. Als vaste partner van de loterij blijven wij uiteraard met elkaar in gesprek. De BankGiro Loterij heeft aangegeven de ontwikkelingen rondom de vernieuwing van het museum nauwgezet te blijven volgen.

Het college van B&W blijft zich, samen met het museum, inspannen voor externe financiering. Gelukkig is er nog tijd. Zowel de gemeente Rotterdam als Museum Boijmans Van Beuningen gaan nog altijd voor een verbouwing met ambitie zoals de gemeenteraad ook opgedragen heeft.

Vrijdag 21 februari a.s. wordt bekend gemaakt met welke architect er gewerkt gaat worden aan het ontwerp van het nieuwe museum. Binnenkort vindt u op deze website meer informatie.

Fotocredits: Sjarel Ex (Directeur Museum Boijmans Van Beuningen), Daan Peters (Managing Director van de BankGiro Loterij) en Minke Van Hooff (Hoofd Relatiebeheer & filantropie Museum Boijmans Van Beuningen). Roy Beusker Fotografie