:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 04 september 2011

Van Gogh & Roulin - Tijdelijke hereniging

‘Onzegbaar stralend en troostend’, noemde Van Gogh de portretten die hij het beste vond. Zo had hij ze in de oude kunst leren kennen, en zo wilde hij ze zelf ook maken.

In de tentoonstelling Van Gogh & Roulin werd een van de topstukken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen, Van Goghs portret van Armand Roulin, tijdelijk herenigd met dat van Armands vader, de postbode met wie Van Gogh bevriend was geraakt. Het verhaal van die vriendschap en van de portretten van vader en zoon wordt door de Utrechtse hoogleraar en gastconservator Peter Hecht verteld aan de hand van enkele sleutelwerken en brieven.

De Collectie Verrijkt werd mede mogelijk gemaakt door: hoofdbegunstiger Vereniging Rembrandt. Met dank aan Sikkens, BankGiro Loterij en Rabobank Rotterdam. Aanvullende financiering werd verkregen uit de nalatenschap van mevrouw Van Riemsdijk-Borsje.