:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 13 januari 2019

Sensory Spaces 15 - Sol Calero

In de Willem van der Vorm Galerij toonde Museum Boijmans Van Beuningen de eerste Nederlandse museale tentoonstelling van Sol Calero. De installatie die Calero voor het museum heeft gemaakt vormt het sluitstuk van de reeks ‘Sensory Spaces’, die in 2013 begon.

Voor de vijftiende editie van Sensory Spaces creëerde Sol Calero (Caracas, 1982) een kleurrijke ontmoetingsplek: een patio-achtige setting waar bezoekers kunnen verblijven of met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Calero staat erom bekend culturele clichés in haar werk onder de loep te leggen en dan met name ten aanzien van de Latijns-Amerikaanseidentiteit. Zo bedient zij zich van een bonte mix aan kleuren, patronen en vormen die door velen als exotisch en typerend voor dit geografische gebied worden gezien. De vraag is of dit beeld volledig is.

Essay Sensory Spaces 15 - Sol Calero

Bij elke editie van Sensory Spaces verschijnt een tweetalig essay over de tentoonstelling, geschreven door de conservator:

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Bekijk hieronder voorgaande edities van Sensory Spaces.

Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door: