:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 04 maart 2012

Interventie #18 Sheila Hicks - Cent Minimes

In het najaar van 2011 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen een installatie van 100 textiele werken van kunstenaar Sheila Hicks (1934, Hastings, Nebraska).

Sheila Hicks verweeft op uniek wijze kunst, ambacht en architectuur in haar werk. Ze maakt verfloze schilderijen, textiele graffiti en autonome installaties. In de tentoonstelling werden honderd kleine weefwerken (minimes) gepresenteerd, die Hicks de afgelopen 50 jaar maakte. ‘Cent Minimes’ vertelt het verhaal van een kunstenaar met een uniek handschrift en een leven vol ervaring in kleur, structuur en compositie.

Design in Boijmans

Deze tentoonstelling maakte onderdeel uit van het programma ‘Design in Boijmans’. Vormgeving stond in het najaar van 2011 centraal in Museum Boijmans Van Beuningen. Met twee grote designtentoonstellingen en een kleine designtentoonstelling, en de opstelling van de museumcollectie was er veel aandacht voor design en vormgeving in het museum. Ook in 2012 stonden actuele ontwikkelingen en innovaties in design op de agenda.