:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 14 maart 2013

Design Column #3 - Likes

In Design Column #3 Likes werd een selectie van werken getoond die de dubbele kracht van de sociale media illustreren. Zowel openheid, verspreiding van meningen en verbinding als snelle en ongenuanceerde reacties en oppervlakkige betrokkenheid gaan gemakkelijk en met een sneltreinvaart de wereld in. Diverse kunstenaars hadden zich door dit onderwerp laten inspireren. Hun ideeën en uitvoeringen waren te zien in de derde presentatie in de serie Design Columns.

Vaak wordt gezegd dat social media een belangrijke bijdrage leveren aan openheid en verspreiding van het vrije woord. Door middel van het retweeten van tweets, het liken van Facebookpagina’s en het delen van blogs worden berichtjes in een razendsnel tempo over de wereld verspreid. Zo was tijdens de Arabische Lente de hele wereld realtime op de hoogte van de protersten en gevechten in de straten van Caïro, Tripoli en andere conflictzones. En recenter, tijdens het geweldsconflict in Gaza, kondigde het Israëlische leger, de Israel Defence Force (IDF), militaire operaties aan tegen Hamas. Hiermee hield de IDF ruim 200.000 volgers op verschillende sociale netwerksites op de hoogte hielden van aanvallen en slachtoffers. In Design Column #3 Likes wordt een selectie van werken getoond die deze dubbele kracht van de sociale media illustreren.

In gesprek met

De Design Column is niet alleen bedoeld als presentatie, maar vraagt ook om een reactie en een gesprek. U was van harte welkom om deel te nemen aan een rondetafelgesprek op vrijdag 15 februari 2013.