:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Depotinrichting samen met kunstenaars

De buitenkant van Depot Boijmans Van Beuningen ziet er spectaculair uit met de spiegelende façade waarin de hele stad weerspiegeld wordt. De binnenkant wordt net zo spectaculair. Bij de inrichting van het depot werkt Boijmans samen met kunstenaars John Körmeling, Marieke van Diemen en Pipilotti Rist.

Körmeling ontwerpt het entreegebied en de winkel, Van Diemen The Maze en Rist maakt een lichtkunstwerk dat geprojecteerd wordt aan de buitenzijde van het depot. Deze inrichtingsprojecten worden met een uitgebreid videoportret van elke kunstenaar in beeld gebracht door filmmaker Ruben Hamelink en fotograaf Aad Hoogendoorn. We gaan langs bij de kunstenaars in hun atelier, gaan met Körmeling naar Staalfabriek BlonkStaal, filmen de reis van atriumvitrine 7 en volgen de kunstenaars tot aan de plaatsing van hun werk in het depot. Ook spreken we uitgebreid met directeur Sjarel Ex over waarom hij juist met deze kunstenaars samenwerkt in het depot. “We zijn bij de inrichting niet zozeer naar spektakel op zoek geweest, maar wel naar een mooie manier om het depot te kunnen beleven en te ondergaan. We werken hierin samen met kunstenaars. Hun blik is anders en ze komen altijd met iets wat je zelf nooit had kunnen bedenken”.