:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top

Inhuizing van de collectie in Depot Boijmans Van Beuningen

De verhuizing van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen naar het nieuwe depot is gestart. Vanuit vijf externe tijdelijke opslaglocaties in Nederland en België zullen de meer dan 151.000 kunstobjecten waaruit de collectie bestaat de komende tijd naar hun nieuwe thuis worden gebracht.

Zo komt de ziel in het nu nog vrijwel lege en bijna kleurloze depot. Het zal dan eindelijk functioneel worden en dag na dag steeds voller raken. Uiteindelijk is de collectie die is ontstaan dankzij 172 jaar verzamelen, voor het eerst samen en zal hier voortaan worden bewaard en verzorgd.

De inhuizing van de collectie kun je via onze website op de voet volgen. We leggen de militaire operatie en het proces achter de schermen vast in beeld en cijfers en laten je kennis maken met de verschillende depotmedewerkers die dag in dag uit zorgen voor de collectie.

Het depot is uniek. Het is een nieuwe museumtypologie, hier gelden andere wetten en regels. Het is het eerste publiek toegankelijke depot ter wereld. Het depot opent zijn deuren voor het publiek op zaterdag 6 november 2021. 

Neem een kijkje achter de schermen

De vrachtwagens vol kunst rijden nog steeds af en aan. Nog een paar weken te gaan en dan is de militaire operatie van de verhuizing van de collectie ten einde en kunnen we toewerken naar de opening voor publiek. Benieuwd? Bekijk de onderstaande video.