:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 04 november 2012

Mateloos, schaamteloos, onbegrensd

Van 1 maart tot en met 13 mei 2012 was in Parijs een tentoonstelling van hedendaagse tekeningen uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te zien. Directeur Sjarel Ex stelde de tentoonstelling samen die was te zien in het Institut NĂ©erlandais. In een gewijzigde samenstelling waren deze werken uit deze verzameling vanaf 23 juni 2012 in het museum te zien.

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een van de rijkste collecties tekeningen en prenten van Europa, met vooraanstaande deelverzamelingen van Italiaanse, Duitse, Nederlandse en Franse meesters. De surreële kwaliteit van de tekeningen staat centraal bij de selectie van de verzameling. Het museum zet hiermee de traditie voort van het verzamelen van werken van kunstenaars als Dalí, Magritte, Delvaux, Tanguy en Zurn.

In de tentoonstelling 'Mateloos, schaamteloos, onbegrensd' kon u surrealistische hedendaagse tekeningen bekijken van Oscar Camilo de las Flores (Mexico), Mai van Oers (Nederland), Paul Noble (Verenigd Koninkrijk), Charlie Roberts (Verenigde Staten), ManfreDu Schu (Oostenrijk), Robert McNally (Verenigde Staten), Ewoud van Rijn (Nederland), Kinke Kooi (Nederland) en anderen.

 

Paul Noble genomineerd voor de Turner Prize 2012

De Turner Prize is een van de belangrijkste Britse kunstprijzen, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Tate Gallery aan een kunstenaar onder de vijftig. Paul Noble, van wie tekeningen te zien zijn in de tentoonstelling 'Mateloos, schaamteloos, onbegrensd', is een van de genomineerden voor deze prijs. Op 3 december 2012 is de winnaar van deze gerenommeerde prijs bekend gemaakt. In de zomer van 2014 kreeg Paul Noble een eigen overzichtstentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, waarin onder andere de twee werken van Noble uit de museumcollectie te zien waren.

Twee jaar geleden deed Paul Noble mee aan Kunst4Kids, een succesvolle verkooptentoonstelling speciaal voor kinderen. De zeefdruk waarmee Noble deelnam aan deze tentoonstelling was te koop in de museumwinkel voor €50.