:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top
t/m 26 mei 2013

Christophe Coppens

Op zaterdag 9 maart 2013 opende de tentoonstelling van de Belgische Christophe Coppens.

Christophe Coppens (België, 1969) was 21 jaar lang actief als ontwerper van accessoires. Zowel voor zijn eigen label als voor andere ontwerpers. 5 mei 2012 besloot hij zijn bedrijf te sluiten en alle activiteiten binnen de mode stop te zetten. Zijn meest persoonlijke reden hiervoor was zijn jarenlange dilemma tussen mode en kunst.

"Je kunt geen goed kunstenaar zijn met de mentaliteit van een mode-ontwerper. Part-time kunstenaar zijn is me niet gelukt."
- Christophe Coppens 

Zijn eerste werk als “full-time artist” heet Everything is local, Landscape Part 1 en is in opdracht van Han Nefkens Fashion on the Edge gemaakt en is op dit moment in Boijmans voor het eerst te zien zijn.

Donderdag 7 maart vond de perspreview plaatst van de tentoonstelling. De Belgische pers, die Coppens zien als een nationale held, hadden al vooruit geblikt op de tentoonstelling. Hieronder zijn een aantal artikelen te lezen:

“Christophe Coppens herrijst als kunstenaar” – Elle België

“Wie als eerste getuige wil zijn van het nieuwe project van Christophe Coppens zal naar Nederland moeten reizen.” – Weekend Knack

“Christophe Coppens gaat verder in de kunst” – Fashion United

“Fashion designer Christophe Coppens als kunstenaar in museum” - The Art Server

Ook na de perspreview zijn ze enthousiast:

“De hoedenmaker die vorig jaar de boeken heeft neergelegd doet niets af van zijn status als Golden Boy”- TV Brussel

Christophe Coppens over zijn eigen werk op Radio 1.

Christophe Coppens in de uitzending bij het VRT-journaal

Een mooi artikel over Coppens op de website van De Standaard

Lees hier het artikel over Coppens in Le Soir 

"Hoedje af voor Coppens" volgens De Standaard