Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
Rondleiding

Boijmans Backstage

elke eerste woensdag van de maand

Duur
0h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
woensdag 01 mei 2019
Tijd
12:30 - 13:00 uur

Een kijkje achter de schermen van het museum. Iedere eerste woensdag van de maand van 12.30 tot 13.00 uur opent het museum deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Een van onze medewerkers laat u zien hoe het museum werkt. Neem een kijkje in de luchtkanalen of de toren, maak mee hoe een kunstwerk ingepakt wordt of leer meer over het schoonmaken van een object.

Boijmans Backstage Programma

3 april 2019 | Inez Veldman | Medewerker educatie en publieksbegeleiding  

Museum Boijmans Van Beuningen biedt een uitgebreid educatief programma voor verschillende onderwijsgroepen: van kleuters tot aan universiteitsstudenten. De programma's zijn erop gericht leerlingen vertrouwd te maken met het museum en met beeldende kunst. Inez Veldman vertelt over de programma’s die zij ontwikkelt.

Aanmelden bij de infobalie
Locatie: Kunststudio (zaal G)
Tijd: 12.30 - 13.00

1 mei 2019 | Chris Hayman | Projectleider renovatie en sanering

Het museumgebouw wacht al jaren op onderhoud en kan niet verder in de huidige staat vanwege onder meer asbest, wateroverlast en brandveiligheid. In het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur wordt nadrukkelijk gekozen voor een vernieuwing die verder gaat dan de nodige saneringen en kiest Rotterdam voor een verduurzaamd en toekomstbestendig museum. Precieze plannen zijn er nog niet gemaakt maar Chris Hayman brengt u op de hoogte van het renovatieproces en van de ontwikkelingen die tot nu toe zijn gemaakt.

Aanmelden bij de infobalie
Locatie: Kunststudio (zaal G)
Tijd: 12.30 - 13.00