Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Rondleiding

Boijmans Backstage

elke eerste woensdag van de maand

Duur
0h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00
Datum
woensdag 01 november 2017
Tijd
12:30 - 13:00 uur

Een kijkje achter de schermen van het museum. Iedere eerste woensdag van de maand opent het museum deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Een van onze medewerkers laat u zien hoe het museum werkt. Neem een kijkje in de luchtkanalen of de toren, maak mee hoe een kunstwerk ingepakt wordt of leer meer over het schoonmaken van een object.

woensdag 6 september

Wat is het belang van een museumbibliotheek? Wie besluit er welke boeken er worden aangekocht? Kan een museum wel functioneren zonder bibliotheek? Bibliothecaris Erik van Boxtel vertelt over de bibliotheek van het museum.

De museumbibliotheek
De museumbibliotheek

woensdag 11 oktober

Depotbeheerder Roland Niemeijer neemt deelnemers mee naar de inpakruimte van het depot. In deze ruimte worden alle kunstwerken die uitgeleend worden aan andere musea (bruiklenen) verpakt en klaargemaakt voor transport. Binnengekomen of uitgaande kunstwerken worden hier gecheckt en soms gerestaureerd. Roland Niemeijer vertelt over de werkzaamheden in deze ruimte.

Depotbeheerder Roland Niemeijer
Depotbeheerder Roland Niemeijer

woensdag 1 november

Projectleider Lotte van Diggelen en hoofd technische dienst Bob van Lieshout geven deelnemers een kijkje achter de schermen bij de opbouw van designtentoonstelling Change the System In de tentoonstellingszalen zijn op dat moment zo’n vijftig ontwerpers hun werk aan het opbouwen en installeren. Bezoekers leren alles over de werkzaamheden die tijdens de opbouw plaatsvinden.

Tijdens de opbouw van de tentoonstelling Gek van surrealisme
Tijdens de opbouw van de tentoonstelling Gek van surrealisme