Previous Next Facebook Instagram Twitter Back to top
Rondleiding

Boijmans Backstage

elke eerste woensdag van de maand

Duur
0h 30m
Prijs v.a.
€ 0,00

Een kijkje achter de schermen van het museum. Iedere eerste woensdag van de maand opent het museum deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Een van onze medewerkers laat u zien hoe het museum werkt. Neem een kijkje in de luchtkanalen of de toren, maak mee hoe een kunstwerk ingepakt wordt of leer meer over het schoonmaken van een object.

woensdag 7 februari

Wat is de ideale temperatuur in een museum? Wat gebeurt er als de lucht vochtig is of juist heel droog? Wat is het ideale klimaat voor een kunstwerk? Wout Braber (Hoofd Huisvesting) vertelt je alles over de werking en het belang van de klimaatinstallatie in het oude gedeelte van het museum dat werd gebouwd door stadsarchitect van der Steur.

woensdag 4 april

Martine Blijdorp is projectleider van het Kinderbestuur van Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum stelt voor een periode van in ieder geval vier jaar een kinderbestuur aan, dat meedenkt over het beleid, programmering en identiteit van het museum. In deze Boijmans Backstage ontmoet je Martine en maak je kennis met leden van het Kinderbestuur.

Let op: anders dan de gebruikelijke tijd van Boijmans Backstage, vindt deze editie plaats van 13.30 - 14.30 uur.

Boijmans Kinderbestuur
Boijmans Kinderbestuur