:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Back to top
t/m 23 juni 2012

Art Rocks!

Tijdens een spannende en drukbezochte finale in Museum Boijmans Van Beuningen op zaterdag 23 juni heeft het publiek haar eindoordeel geveld: Try Acrobatics is de winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Met deze muzikale avond in het museum is het crossmediale project Art Rocks!, dat een brug slaat tussen muziek en kunst, feestelijk afgesloten. Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Tijdens de finale van Art Rocks! vormde Museum Boijmans Van Beuningen het decor voor intieme live optredens van de tien finalisten. Zij streden deze avond op verschillende plekken in het museum om de meeste stemmen van het publiek. Met hun nummer geïnspireerd op het schilderij La reproduction interdite van René Magritte won Try Acrobatics 1000 euro en een Museumkaart. Naast de optredens van de finalisten kon het publiek genieten van optredens van jazz-zangeres Giovanca en singer-songwriter Lucky Fonz III. De resultaten van Art Rocks! zijn gebundeld in een webbased multimediatour. Deze multimediatour biedt bezoekers in het museum de mogelijkheid de tracks en videoclips van de finalisten op hun smartphone te bekijken en beluisteren, via www.inbvb.nl/artrocks.

Art Rocks!

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht, op 10 maart 2012, is Art Rocks! gelanceerd. Dit crossmediale project bestaat uit een grote landelijke muziekcompetitie, verschillende workshops, evenementen en concerten in het museum en een muzikale multimediatour. Een project vol muzikale verrassingen in het museum. Tijdens de lancering traden jazztrompettist Eric Vloeimans en singer/songwriter Lucky Fonz III, ambassadeur van Art Rocks!, op met hun nummers geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie.

Bekijk hier de videoclip van Try Acrobatics met het winnende nummer 'Replica'

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie

Muzikanten uit heel Nederland hadden t/m zondag 13 mei de mogelijkheid een nummer te uploaden naar www.artrocks.nl, geïnspireerd op een kunstwerk uit het museum. Bijvoorbeeld Bruegels beroemde Toren van Babel, het danseresje van Degas of de befaamde telefoon met kreeftenhoorn van Dalí. Bands, singer-songwriter, rappers, electro-producers en jazz-artiesten: deelname stond open voor muzikanten uit alle genres. Deelnemers maakten kans op een videoclip, een live optreden in het museum en de hoofdprijs van 1000 euro.

Art Rocks! Workshops & Events

Tijdens Art Rocks! organiseerde het museum drie maanden lang, in samenwerking met de Rotterdamse stichting Music Matters, een uitgebreid programma voor jong en oud met muziekworkshops, jamsessies, masterclasses, museumconcerten en nog veel meer. Tientallen muzikanten namen deel aan de workshops songwriting met artiesten als Ntjam Rosie en Giovanca. Kunstenaar en muzikant Harm Goslink bespeelde zijn zelfgemaakte instrumenten en het HipHopHuis bracht de tweede editie van Yeah Boij! naar het museum.

Kijk hier voor een impressie in beeld.

 

Art Tracks

In het AVRO-programma Art Tracks gaan muzikanten in een museum op zoek naar dat ene kunstwerk dat hen inspireert tot het maken van muziek. Onder meer Ellen ten Damme, Carel Kraayenhof, Tim Akkerman en Brainpower lieten zich voor dit programma inspireren door kunst.

Art Tracks is uitgezonden in april en mei als onderdeel van het programma Kunstuur. De uitzendingen (14 april t/m 2 juni) kunt u hier terugzien. Vanwege het grote succes wordt een viertal afleveringen herhaald van 11 t/m 14 juni, om 19.45 uur op ned 2. UItzendingen met Tim Akkerman, De Staat, Carel Kraayenhof, Zanillya en Brainpower. 

 

BankGiro Loterij

Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Volgens de BankGiro Loterij biedt Art Rocks! een originele invalshoek om de museumcollectie te ontsluiten. Het project laat op een laagdrempelige wijze een nieuw publiek kennismaken met kunst.

Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee met de BankGiro Loterij. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2010 ruim zestig miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Vereniging Hollandsche Molen en Paleis Het Loo.

Bekijk hier de uitzending over Art Rocks! van het RTL4-programma Koffietijd.

Bekijk hier de uitzending met Sjarel Ex over Art Rocks! van Opium TV.

De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland. De Art Rocks! Workshops & Events zijn georganiseerd in samenwerking met Music Matters.