:host { --enviso-primary-color: #00BAFF; --enviso-secondary-color: #00BAFF; font-family: 'boijmans-font', Arial, Helvetica,sans-serif; } .enviso-basket-button-wrapper { position: relative; top: 5px; } .enviso-btn { font-size: 22px; } .enviso-basket-button-items-amount { font-size: 12px; line-height: 1; background: #F18700; color: white; border-radius: 50%; width: 24px; height: 24px; min-width: 0; display: flex; align-items: center; justify-content: center; text-align: center; font-weight: bold; padding: 0; top: -13px; right: -12px; } Previous Next Facebook Instagram Twitter Pinterest Tiktok Linkedin Back to top

Unlocked/Reconnected

Vanaf 1 juni doet Museum Boijmans Van Beuningen mee aan de collectieve tentoonstelling Unlocked/Reconnected. Een initiatief dat zoveel mogelijk ‘huizen voor kunst’ met elkaar verbindt: musea, culturele instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfscollecties.

Met Unlocked/Reconnected wordt de herstart van het openbare culturele leven na de Corona-sluiting gevierd en het onderstreept het belang van kunst en cultuur in een wereldwijde crisis. Elke deelnemende instelling selecteert speciaal één werk voor de tentoonstelling, die zich uitstrekt over het hele land.

Sinds 2019 is Museum Boijmans Van Beuningen gesloten voor een grootschalige renovatie en vernieuwing. Tijdens deze Transit-periode trekt het museum de stad Rotterdam en de wereld in om publiek te raken met zijn internationale topcollectie.

Lees meer over Boijmans in Transit
Salvador Dalí, Mae West lippensofa, 1938, collectie Museum Boijmans Van Beuningen.
Salvador Dalí, Mae West lippensofa, 1938, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Meer informatie
Edvard Munch, Twee meisjes bij een appelboom, 1905, collectie Museum Boijmans Van Beuningen.
Edvard Munch, Twee meisjes bij een appelboom, 1905, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. Meer informatie

Dus wanneer de musea op 1 juni hun deuren weer openen, is één van de publieksfavorieten uit de collectie van Boijmans, de Mae West lippensofa van Salvador Dalí, niet te zien het eigen museum, maar in het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen. Het maakt deel uit van de tentoonstelling ‘This is Surrealism! - The Boijmans Masterpieces’. Een tweede werk uit de Boijmans collectie, het schilderij ‘Twee meisjes bij een appelboom’ van Edvard Munch zal sinds lange tijd weer te zien zijn. Dus ook niet in Museum Boijmans Van Beuningen, maar bij de overburen, het Chabot Museum. ‘Twee meisjes bij een appelboom’ is typisch zo’n schilderij dat niet thuis hoort in een afgesloten depot, maar dat gezien moet kunnen worden door het publiek.

Op beide locaties is een werk te zien uit de collectie van Boijmans dat de periode die achter ons ligt verbindt met de toekomst. Bezoekers krijgen via een QR-code op hun telefoon toegang tot de website en vinden daar meer informatie over het uitgekozen werk, alle deelnemende locaties en hun kunstwerken.